Askerin Ağca raporu: Katil ve antisosyal

Güncelleme Tarihi:

Askerin Ağca raporu: Katil ve antisosyal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 01:02

HÜRRİYET, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nce Mehmet Ali Ağca’ya verilen askerlik yapamayacağına dair raporun ayrıntısına ulaştı. Edinilen bilgiye göre askeri doktor heyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yetenek Yönetmeliği’nin 17. maddesinin ’d’ fıkrası uyarınca Ağca’nın askerlik yapmasını uygun bulmadı.

Söz konusu maddeye göre, "ruh sağlığı yerinde olmayan, cinayetten mahkum olmuş, anti sosyal" kişilere askerlik yaptırılmıyor. Hükümetten bir yetkili Hürriyet’e "Ağca’da söz konusu yönetmeliğin maddesinde sayılanların koleksiyonu var. Doktor heyetinin kararınca Ağca’nın askerlik yapması uygun bulunmamıştır" dedi.

HASTANEDE 3.5 SAAT

Ağca
ile avukatı, dün saat 11.50 sıralarında 34 BFP 74 plakalı Skoda Fabia marka bir otomobille hastaneye geldi. Ağca, psikiyatri servisinden çıkıp başka bir binaya giderken görüldü. Ağca, 3.5 saat kaldığı hastaneden ayrılırken, gazetecilerin izlememesi için şaşırtmayacaya başvuruldu.

TEM’DE KOVALAMACA

Ön ve servis kapısından hareket eden iki otomobille gazeteciler yanıltılmak istendi. Ancak gazeteciler Ağca’nın bulunduğu otomobili belirleyip peşine düştü. TEM otoyolunda süren ve araçların 160-180 km. hıza ulaştığı takipte basın mensuplarının iki aracı hasarlı kaza yaptı. TEM Otoyolu’ndaki kovalamaca Samandıra’daki Ortadağ Mahallesi girişine kadar sürdü. Burada bir TIR ve eskort otomobil yavaşlayarak takiptekilerin hızını kesti ve Ağca’nın bulunduğu otomobil kaçırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!