Askeri yargıda 196 değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Askeri yargıda 196 değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 22:31

15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri ve Hukuk İşleri Müdürü Hâkim Albay Muharrem Köse ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2. Ordu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı adli müşavirlerinin de bulunduğu 196 askeri hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Üçlü kararname ile 196 askeri hâkim ve savcı, görev yaptıkları komutanlıkların emrine atandı.

Haberin Devamı

196 askeri hâkim subayın atamasına ilişkin yer değiştirme kararı dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla, toplamda 196 askeri hâkim subay, bağlı bulundukları komutanlıkların emrine atandı.

Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddia edilen ve soruşturma kapsamında tutuklanan Hâkim Albay Muharrem Köse, kararname ile Genelkurmay emrine atandı.

2. Ordu Komutanlığı Adli Müşaviri Hâkim Albay İsmail Karataş, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Adli Müşaviri Hâkim Binbaşı Selahattin Karakaya ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri Hâkim Albay Mehmet Emin Yapar da bağlı bulundukları komutanlıkların emrine atandı.

İHRAÇ EDİLEN HAKİM VE SAVCILARIN 20 GÜNLÜK MAAŞLARI GERİ ALINACAK

BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK kararıyla 24 Ağustos’ta  ihraç edilen, bünyesindeki 60 hâkim ve savcının, peşin aldıkları maaşlarının 20 günlük bölümünün iadesi için Maliye Bakanlığı’na iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na yazı yazdı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazısında, HSYK tarafından 24 Ağustos 2016 tarihinde 2 bin 847 hâkim ve savcının FETÖ / PDY ile ilişkisi bulunduğu gerekçesi ile meslekten ihraç edildikleri vurgulandı. Hâkim ve savcıların peşin aldıkları maaşlarının 25 Ağustos ile 15 Eylül tarihleri arasında kalan 20 günlük kısmının iadesi gerektiği belirtildi. m Burcu PURTUL UÇAR/ İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!