Askeri lojmandaki patlamaya 15 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Askeri lojmandaki patlamaya 15 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 17:41

Diyarbakır'da askeri lojmanda meydana gelen ve 8 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasına yol açan patlamayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı.

Haberin Devamı

İddianamede, tutuklu sanık Eşref Aydın hakkında 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi. Kurdoğlu askeri lojmanlarındaki 5 katlı Şahinkaya Apartmanı'nda kapıcı olarak görev yapan ve aynı zamanda kaloriferi yakmakla görevli sanık Eşref Aydın'ın olay günü sabah erken saatlerde merkezi ısıtma sistemiyle çalışan kalorifer kazanını yaktığı belirtilen iddianamede, kazandaki suyun ısınmasıyla meydana gelen aşırı basınç sonucu, mesai saati bitiminde patlamanın meydana geldiği ifade edildi.

VANALAR KAPALI UNUTULMUŞ

Bilirkişi raporlarına göre, patlamanın kalorifer kazanı ile daireler arasındaki kalorifer borularına su devridaimini sağlayan vanaların kapalı unutulması sonucu meydana gelen aşırı basınçtan kaynaklandığı bildirilen iddianamede, kazanın Şahinkaya Apartmanı'nın altında olması nedeniyle lojmanın yarısının tamamen çöktüğü, olayda 8 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, sanık Eşref Aydın'ın, TCK'nin 85/2, 171/1-B, 53, 63 maddeleri uyarınca, “birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Sanık Eşref Aydın'ın yargılanmasına gelecek günlerde Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacağı bildirildi.
Yenişehir semtindeki lojmanda 11 Aralık 2006'da meydana gelen patlamada, Rana Polat, Sena Polat, Halime Polat, Aybüke Demirbağ, Hatice Demirbağ, Ahmet Demirbağ, Mustafa Ünsal ve Gamze Köse ölmüş, Elif Tunçkaya, Ahmet Arıkan, Emrullah Hüsnü Durkan, Selman Sever ve Ayhan Akalın yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!