Askeri casusluk davası tartışmalı başladı

Güncelleme Tarihi:

Askeri casusluk davası tartışmalı başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 16:20

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davası başladı. Davaya, Başkan Şeref Akçay’ın izne ayrılmasının ardından mahkemeye üye hakim Metin Özçelik başkanlık etti.

Haberin Devamı

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar İbrahim Sezer, Tamer Zorlubaş, Zeki Mesten, Mehmet Seyfettin Alevcan, Yücel Çipli, Mehmet Emrah Küçükakça, Mehmet Emre Sezenler, Alper Eylem Ersoy, Merdan Metin, Yiğit Ali Adlığ, Burak Çetin, Deniz Mehmet Irak, Ali Haydar Eser, Erem Saltuk Baysal, Esin Tolga Uçar, Necmi Yıldırım katıldı.

AKÇAY İZİNDE BAŞKAN ÖZÇELİK

Başka bir suçtan tutuklu Kemalattin Yakar ile 9 tutuksuz sanığında katıldığı duruşmaya hakim Metin Özçelik başkanlık etti. Mahkeme Başkanı Şeref Akçay’ın izinde olması nedeniyle üye hakim Metin Özçelik başkan olarak duruşmaya çıktı. Birol Bilen ile Mehmet Ekici ise üye hakim olarak heyette yerini aldı.

İLK DURUŞMA TARTIŞMALI BAŞLADI

Salonda yerini alan mahkeme heyeti izleyicilerin yerleşememesi üzerine duruşmayı başlatmadı. Bir süre bekleyen mahkeme başkanı Metin Özçelik, salondaki izleyicilerin yoğunlaşması ve salon kapısının kapatılamaması üzerine izleyicilerin bir kısmının dışarı çıkarılmasını istedi. Bu isteğe bazı izleyiciler, "Neden giremeyecekmişiz? Ayakta da izleriz" diye tepki gösterdi. Ayakta kalan izleyicilerin salondan çıkmak istememesi üzerine başkan Özçelik, "Bu şekilde başlamam. Sanığın sağlıklı savunma yapması için kapının kapatılması gerekiyor. Siz ‘biz onları görelim de onların savunması önemli değil’ diyorsanız bekleyin" uyarısında bulundu.

Bu tartışma üzerine sanık avukatlarından Celal Ülgen, konuşmak istedi. Başkan Özçelik ise duruşmaya başlanmadığı için söz hakkı vermeyeceğini söyledi. Buna kızan avukat Ülgen, "Söz hakkı verseniz de vermeseniz de konuşacağım" diyerek, "Siz salonun durumunu bilmiyor muydunuz? Bu insanlar kapı kulu mu?" ifadelerini kullandı. Başkan Özçelik avukat Ülgen’e, "Bu konuyla ilgili yazı yazdım, beklerseniz birazdan gelen cevabı okuyacağım" dedi. Ayaktaki izleyicilerin dışarı çıkarılması ve kapının kapatılması üzerine başkan Özçelik duruşmayı başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!