Askeri araca hain saldırı

Güncelleme Tarihi:

Askeri araca hain saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 08:55

Tunceli -Elazığ Karayolu Kanoğlu mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Hakkari Şemdinli'de de, Durak Jandarma Karakolu’na bu sabah PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırının ardından kısa süreli çatışma çıktı. Ağrı'da dün akşam jandarma karakoluna saldıran teröristlerden üçü öldürüldü.

Haberin Devamı

Patlamada bir askeri araç ve bir sivil araçta hasar meydana geldi. Ölen yada yaralananın olmadığı patlamada yolda 3 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluştu. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edilirken, saldırıyı gerçekleştiren PKK’lılara karşı operasyon başlatıldı.

Askeri araca hain saldırı
Diyarbakır’da polis aracına ateş açıldı, bomba yapımında kullanılan 100 kilo sodyum klorat ele geçti



AĞRI'DA 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Karakolu’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerden 3’ü öldürüldü.

Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Yaşanan çatışma sırasında 3 terörist silahları ile ölü olarak ele geçirildi. Diğer teröseröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ağrı valiliği tarafından bu gün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

ŞEMDİNLİ DURAK JANDARMA KARAKOLU’NA SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde, Durak Jandarma Karakolu’na bu sabah PKK’lı teröristler roketatarla ateş açtı. Saldırının ardından kısa süreli çatışma çıktı.

Şemdinli ilçe merkezinden yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Durak Jandarma Karakolu’na bugün saat 06.30 sıralarında bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verirken, bölgede kısa süreli çatışma çıktı.

Askeri araca hain saldırı

Yapılan top atışları sonrasında bölgeden dumanlar yükseldi

ÇEVREDEKİ 1 KİŞİ YARALANDI

Çatışma sırasında Durak Jandarma karakolu yakınlarında evi olan Şadi Töre adlı bir vatandaş da yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Töre’nin evinin önündeki bahçede çalışırken gelen bir şarapnel parçasını isabet etmesiyle yaralandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Saldırının ardından kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

SİLOPİ'DE ÇATIŞMA: 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak'ın Silopi İlçesi Görümlü Jandarma Tabur Komutanlığı’na saldıran PKK’lılardan 1’i çıkan çatışmada öldürüldü.

Silopi’ye bağlı Görümlü Beldesi’ndeki Görümlü Jandarma Tabur Komutanlığı’na dün gece yarısı bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü. Öldürülen teröristin üzerinde bir roketatar ile Kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Çatışma ardından kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

Haberin Devamı


YOLCU OTOBÜSÜ YAKTILAR

VAN’ın Erciş İlçesi Ekiciler Mahallesi yakınlarında, Erzurum’dan Van’a gelen bir yolcu otobüsünü durduran PKK’lı teröristler, yolcular indirildikten sonra aracı yaktı.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında meydana geldi. Erzurum’dan Van’a gelen bir yolcu otobüsünün yolu, Patnos- Erciş karayolu üzerinde Ekiciler Mahallesi yakınlarında bir grup terörist tarafından kesildi. Yolcuları indiren sonra bir süre bölücü örgütün propogandasını yapan PKK’lı teröristler daha sonra otobüsü ateşe vererek yaktı.

Saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, yolcuların kendi imkanlarıyla yakındaki yerleşim alanlarına gittikleri belirtildi. Olayın ardından bölgeye giden güvenlik güçleri, kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!