Askeri araç mayına çarptı: 3 şehit, 15 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Askeri araç mayına çarptı: 3 şehit, 15 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2005 12:21

Hakkari'de devriye görevi yapan askeri araçların PKK’lı teröristlerce yola döşenen mayına çarpması sonucu 3 asker şehit oldu, 15 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Hakkâri’deki ilk saldırı saat 06.00 sıralarında Şemdinli’nin Derecik Beldesi karayolu 4’üncü kilometresinde meydana geldi. Devriye görevine giden askeri araç PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayına çarptı. Şiddetli patlamada araç içinde bulunan kimlikleri açıklanmayan 3 er şehit olurken, 13 asker de yaralandı. Yaralı askerler önce Şemdinli Devlet Hastanesi’ne, ardından da helikopterle Hakkâri Dağ ve Komado Tugayı’nda bulunan Askeri Hastaneye’de sevk edildi. Burada durumu ağır olduğu belirtilen 1 astsubay ile 1 er Van'daki Askeri Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir süre tedavi gören er Hüseyin Tuğrul, daha sonra Askeri Hastane'ye sevk edildi. Şemdinli’deki mayınla saldırı ardından güvenlik güçleri Dereköy Beldesi çevresinde kapsamlı operasyon başlattı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

PKK’lı teröristlerin mayınlı tuzağında şehit olan güvenlik görevlilerinin jandarma erler Mehmet Çamcı, Ender Alber ve İbrahim Boybey olduğu açıklandı. Yaralanan 13 askerin adları ise şöyle:

Astsubay Osman Çavuş, Jandarma Uzman Çavuş Adem Şahan, jandarma erler Cengiz Aydın, Hüseyin Tuğrul, Nefis Yetiren, Abdulaziz Çalışkan, Cem Öztürk, Abdullah Gezgin, Barış Gökbaşlar, Bestami Veziroğlu, Cemal Şahin, Mehmet Engin ve Zeynel Özdemir.

ÇUKURCA İLÇESİNDE 2 ASKER YARALANDI

Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Işıklı Köyü yakınlarında arama-tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu araç teröristlerin yola döşeği mayına çarptı. Meydana gelen patlamada araçta bulunan 2 er yaralandı. Yaralı askerler Hakkâri Askeri Hastanesi'nde de tedavi altına alındı.

AKSU: BU SALDIRILAR GÜVENLİK KUVVETLERİMİZİ YILDIRAMAZ

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen terörist saldırıyla ilgili, “Hainler bilmelidirler ki; bu saldırılar güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik yolunda karayoluna döşenen mayınların patlaması sonucu 3 askerin şehit olması ve 8 askerin de yaralanması olayıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik bu saldırıyı nefret ve şiddetle kınadığını belirten Aksu, mesajında şunları kaydetti: “Terör ve şiddetle dünyanın hiçbir ülkesinde bir yere varmak, bir sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır, ülkemizde de olmayacaktır. Hainler bilmelidirler ki; bu saldırılar güvenlik kuvvetlerimizi asla yıldıramayacaktır. Bu hain saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için güvenlik görevlilerimizin operasyonları devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştirenler güvenlik kuvvetlerimiz tarafından en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilecekler ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu saldırı sonucunda görevi başında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, aziz milletimize ve kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!