Askere pusu: 1 şehit, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Askere pusu: 1 şehit, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 02:13

Van’ın İran sınırındaki Saray İlçesi’nde alınan bir görüntü üzerine bölgeye giden askeri time PKK’lılar tarafından pusu kurulup uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, 1 teğmen şehit oldu, 1 er yaralandı. Şehit teğmenin Tokat nüfusuna kayıtlı Emre As olduğu öğrenildi. Çözüm süreci boyunca yani 19 ay boyunca PKK'nın saldırısı olmadı, şehirlere de şehit haberi gelmiyordu. PKK'nın kurduğu pusuda en son 7 Ocak 2013'te Çukurca'da Adanalı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Doğan şehit düşmüştü.

Haberin Devamı

Saray ilçesi Türkiye-İran sınır hattında kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığına bağlı askeri time, gece saatlerinde bir grup terör örgütü PKK üyesince pusu kuruldu. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte 1 teğmen şehit oldu, 1 er yaralandı. Teröristlerin, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtığı bildirildi.

TUNCELİ'DE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ

Şehit teğmenin Tokat'ın Zile İlçesi nüfusuna kayıtlı Emre As (23) olduğu belirtildi. Teğmen As'ın cenazesinin Van'da yapılacak törenle memleketine gönderileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Askere pusu: 1 şehit, 1 yaralı
ŞEHİT TEĞMEN AS, GÖREVE 20 GÜN ÖNCE BAŞLAMIŞTI

Van’ın Saray İlçesi’nin İran sınırında, göreve giderken PKK pususunda şehit düşen piyade teğmen Emre As’ın acı haberini, Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan ailesine bu sabah evlerine gelen askeri görevliler verdi. Alikadı Mahallesi’nde yaşayan Melahat ve Ömer As çiftinin üç oğlundan en küçüğü olan teğmen Emre As’ın şehit haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Olayı öğrenen yakınları da taziye için As ailesinin evine koştu.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / FOTO GALERİ

Zile Kaymakamı Nuri Özder ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

"OĞLUM GURURUMDUN"

Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen emekli belediye işçisi Ömer As, "Ne söyleyeyim, vatan sağ olsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış" dedi. Bekar olan oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise, "Oğlum, gururumdun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

Aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de saldırıyı kınayarak, "Zilemizin ciğeri yanıyor. Ancak şu bilinsin ki Anadolu toprağında yaşamak bedel istiyor, canımızı alan hain PKK sürüsü canları ile bedellerini ödeyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada şehit ailesinin yaşadığı mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit teğmen As’ın cenazesi bugün Van’da yapılacak törenden sonra Zile’ye gelecek ve yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Haberin Devamı

ŞEHİT TEĞMEN AS, MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Askere pusu: 1 şehit, 1 yaralı

Van'ın Saray İlçesi'nin İran sınırında, PKK pususunda şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Teğmen Emre As Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda yapılan törenle memleketine uğurlandı. Şehit törenine Vali Vekili Sabri Uzun, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askeri erkan katıldı.

Askere pusu: 1 şehit, 1 yaralı
ŞEHİT EVİNDE YAS

Törende Şehit Teğmen As'ın öz geçmişi okunduktan sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dualar edildi. Daha sonra Şehit Teğmen As'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu bir süre askerlerin omuzunda taşınarak Türk Yıldızları'na ait uçağa bindirilerek memleketi Tokat'ın Zile İlçesi'ne uğurlandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!