Askere hazırlık emri

Güncelleme Tarihi:

Askere hazırlık emri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2003 10:20

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ta görev alması beklenen birliklere, "kuvvet planlaması" yapmaları için talimat verdi. Talimat birliklerin personel ve malzeme eksiklerini hızla gidermelerini amaçlıyor.

Haberin Devamı

Bir süredir olasılık hesapları yapan Genelkurmay Başkanlığı, planlarını artık yaşama geçiriyor. "Kuvvet planlamalarını" yapmaları için sözkonusu birliklere emir verildi.

 

Emir, Irak'ta görev alacak birliklerin malzeme ve personel açısından eksikliklerini saptamaları için verildi. Bu birlikler kısa süre içinde "kuvvet planlaması" adı verilen çalışmayı bitirip eksikliklerini gidermeye başlayacak.

 

Çalışmada, olası Irak görevi için öngördükleri personelin isimleri, birliklerin listesi, malzeme ve diğer konular yer alacak.

 

Irak'a karargahı Ankara'da bulunan Birinci Taktik Tümen ve bu birliğe bağlı, Çankırı'daki 9. Zırhlı Tugay ve 28. Mekanize Piyade Tugayı’nın gitmesi bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Son olarak Afganistan'da görev yapan ve bir bölüğü halen Kabil'de olan 28. Mekanize Piyade Tugayı’nın yurtdışı görevlerde 2 taburu bulunuyor. Bu nedenle bu tugayın öncelikle personel eksikliği giderilecek. Aynı şekilde, Arapça ve Farsça bilen subay ve erlerde kısa süre içinde bu tugayın emrine kaydırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!