Askere gitmeye hazırlanırken bitkisel hayata girdi

Güncelleme Tarihi:

Askere gitmeye hazırlanırken bitkisel hayata girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 10:18

Konya'da askere gitmesine bir ay kala çalıştığı inşaatın onuncu katından düşen Mardinli bir ailenin 9 çocuğundan biri olan Hakan Sancar, evinde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Mardinli inşaat işçisi Abdurrahman Sancar (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 24 yıl önce dayısının kızı Mediha Sancar (39) ile evlendiğini bu evlilikten şu anda yaşları 1,5 ile 22 arasında değişen 9 çocuğunun olduğunu söyledi.

Çocuklarından Hakan Sancar'ın (20) vatani görevini yapmak için askere gitmeye hazırlandığını, normalde otellerde çalışan oğlunun kendisine harçlık çıkartabilmek için inşaatlarda da çalışmaya başladığını belirten Sancar, “Oğlumun askerlik çağrı kağıdı geldiğinde başta kendisi olmak üzere hepimiz çok sevindik. Oğlumuzun büyümüş olduğunu ve askerlik için çağrılması bizi gururlandırdı” dedi.

Yaklaşık 3 ay önce oğlunun inşaat halindeki bir binanın onuncu kattan düştüğünü ve kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını ifade eden Sancar, şunları kaydetti:
“Hastaneye gittiğimde oğlumun yaşama şansının neredeyse hiç olmadığı söylendi. Birden yıkıldım, ne yapacağımı bilemedim. Bir ara çocuğumun organlarının konuşulduğunu duydum. Uzun müddet bekledim. Sonunda vurduğunu deviren genç delikanlı, konuşamaz, yürüyemez, tutamaz, olmuş, bitkisel hayata girmişti. İyileşmesi imkansızmış. 1 hafta önce getirdiğimiz evimizde oğlum, yaşam mücadelesi veriyor. İnşaatlarda çalışan bir insanım. Kimseye muhtaç değiliz. 2 odalı evde oğluma yeterince bakamıyoruz. Oğluma bakabilmek için ben de çalışamıyorum.”

Haberin Devamı

Askere gitmeye hazırlanan oğlunu gördükçe üzüldüğünü vurgulayan Sancar, sözlerine şöyle devam etti:
“Olaydan hemen birkaç hafta sonra oğlumun askere gideceğini yeri belirten kağıdı geldi. Ancak vatan topraklarını savunmak için hazırlanan oğlum şimdi kendisi bakıma muhtaç hale geldi. Oysa askerlik kağıdı geldiğinde ne kadar çok sevinmişti. Oğlumun iyileşip tekrar vatani görevini yapacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!