Askere erken gitmiş

Güncelleme Tarihi:

Askere erken gitmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2006 16:04

Şehit Komando Er Yusuf Keskin'in sözlüsüyle evlenmek için okulu bırakıp askere gittiği ortaya çıktı. <1>Yeni

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon yürüyüşü sırasında, dengesini kaybedip kayalıklardan uçuruma yuvarlanarak şehit düşen Komando Er Yusuf Keskin, memleketi Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenezade sık sık ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atıldı.

Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksekokulu'nda okurken, sözlüsüyle bir an önce evlenebilmek için okulu bırakıp askere gittiği anlaşılan Yusuf Keskin'in, şehit olduğu haberi iki gün önce, Gebze Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Atilla Tuncer ile Gebze ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nedim Selbisu tarafından ailesine bildirildi.

Şehit Komando Er Yusuf Keskin'in cenazesi, bugün memleketi Derince İlçesi’ne getirildi. Derince Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Jandarma İstanbul Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek, 15'inci Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Büyüşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, askeri erkanla birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı, bölücü örgüt PKK aleyhine sloganlar atıldı.

Cenaze töreninde fenalık geçiren baba İsmet Keskin, anne Emine Keskin ve kızkardeşi Gözde ambulansta bekletilirken, ağabeyleri Çetin ve Metin Keskin de bayıldı. Çetin ve Metin Keskin kardeşleri Vali Gökhan Sözer ile Tümgeneral Cihangir Akşit sakinleştirmeye çalıştı. Törende Şehit Komando Er Keskin'in sözlüsü Esra Öztürk de sürekli gözyaşı döktü. Öztürk “Beni bırakıp nedreye gidiyorsun” diye ağladı. Keskin'in yakınları, “Yusuf ile Esra birbirlerini çok seviyorlardı. Bir an önce askerliğini yapıp, evlenmek ve yuvasını kurmak istiyordu. Terhisine de 3 ay kalmıştı” diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Şehit Komando Er Yusuf Keskin, Derince Şehitliği'nde askeri törenle toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!