'Asker takviyesi yapmalıyız'

Güncelleme Tarihi:

Asker takviyesi yapmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 22:23

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’de oluşturulacak çatışmasızlık bölgesi için Türkiye’nin asker takviyesi yapması gerektiğini belirterek, bölgenin Türkiye ve Rusya’ya ait insansız hava araçlarıyla (İHA) izleneceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Tarık Hammouri’yle dün Dışişleri Bakanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin İdlib’e yönelik sorularına yanıt veren Çavuşoğlu, silahsızlandırılmış bölgenin hem Türkiye hem de Rusya için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti. Bu adımın atılmaması durumunda terörist grupların çok daha rahat hareket eder hale geleceklerini kaydeden Çavuşoğlu, İdlib’deki yol haritasıyla ilgili şunları söyledi:

HAFİF SİLAHLAR KALACAK
“Soçi mutabakatına göre İdlib’in sınırları korunacak. Statüsünde değişiklik olmayacak. Herkes yerinde kalacak. Saldırı olmaması ve rejimin İdlib’e girmemesi için Rusya tedbir alacak. Burada 15-20 kilometre derinliğindeki alan ağır silahlardan arındırılmış bölge olacak. Buradan tank, roketatar gibi bazı ağır silahlar temizlenecek ama ılımlı muhaliflerin elindeki hafif silahlar kalacak. 15 Ekim itibarıyla ağır silahların temizlenmesi tamamlanacak. Yıl sonuna kadar da Suriye için önem taşıyan M-4 ve M-5 otoyolları trafiğe açılacak. İdlib’de oluşturulacak silahsızlandırılmış bölgede Türkiye ve Rusya’ya ait İHA’lar devriye görevine katılacak. Türkiye’nin bölgeye asker takviyesi yapması gerekecek. Asker sayısı konusunda ilgili birimler çalışma yürütecek.”

SİLAHLARI BİZ Mİ VERDİK
Radikal gruplara yönelik çalışmalar için de Türk ve Rus istihbarat birimlerinin çalışma yapacağını anlatan Çavuşoğlu, grupların Fırat Kalkanı bölgesine hareket etmesinin mümkün olup olmayacağı sorusuna “Böyle bir şey olmaz. Fırat Kalkanı’nda biz şehitler verdik bölgeyi teröristlerden temizlemek için” yanıtını verdi. Çavuşoğlu, silahların Türkiye’ye teslim edilip edilmeyeceği sorusuyla ilgili de, “Olur mu öyle şey; Türkiye silah deposu mu, silahları biz mi verdik” ifadesini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!