Asker katili 4 PKK’lıya ömür boyu

Güncelleme Tarihi:

Asker katili 4 PKK’lıya ömür boyu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:00

Bir eri şehit edip, 2 askerin de yaralanması olayına karışan PKK’lılar ’bölücü örgüt üyesi olmak, adam öldürmek ve yaralamak’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ADANA’da yaklaşık 2.5 yıl önce bir jandarma erinin şehit edilmesi, bir uzman çavuş ile bir erin yaralanması olayına karışan 14 PKK’lıdan 4’ü, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. PKK’nın dağ kadrosunda bulunan ’Muhammet- Mirhas’ kod adlı Mehmet Kaçar ile ’Hüseyin’ kod adlı Ayhan Bozkaya, 15 Ekim 2003 saat 19.30 sıralarında, Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nin 701317 plakalı devriye aracını D- 400 karayolu ile cezaevinin kavşağında yavaşladığı sırada kalaşnikof tüfeklerle tarayıp el bombası atmışlar, Jandarma Er Zeynel Abidin Ateşli’yi şehit etmişler, Uzman Çavuş Erkan Erkayıran ile Jandarma Er Adem Ayan’ı ise yaralamışlardı. Teröristler, kendilerini eylem yerine getiren Hanifi Kaçar’ı cep telefonlarından arayıp, "Arkadaşlar karpuzu kırıp yediler gittiler" diye şifreli konuşmak suretiyle eylemin gerçekleştiğini bildirmişlerdi.

BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Eylemden 1 ay sonra Mehmet Kaçar, Amanos Dağları’nda ’Ağit’ kod adlı PKK’lıyla birlikte öldürülmüştü. Mahkeme heyeti, ’bölücü örgüt üyesi olmak, adam öldürmek ve yaralamak’ suçlarından Necmettin Ayhan, Ayhan Bozkaya, Hanifi Kaçar ve Mehmet Kutli’ye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi, ancak bunu mahkemedeki iyi halleri nedeniyle ’ömür boyu hapis cezasına’ çevirdi. Tutuksuz yargılanan 9 sanıktan Ömer Demir, Yahya Ayhan, Selahattin Ayhan, Nevzat Avlan, Kadri Çelebi ’örgüte yardım ve yataklık’ suçundan 3’er yıl 9’ar ay, Yakup Yıldız ’6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçundan 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. 3 sanık delil yetersizliğinden beraat etti. Gıyabında yargılanan Şükrü Kaçar’ın dosyası ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!