Asker 'gir' derse yarın gireriz

Güncelleme Tarihi:

Asker gir derse yarın gireriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 10:30

Dışleri Bakanı Abdullah Gül, son haftaların gündem konusu Kuzey Irak operasyonuyla ilgili olarak "Eğer asker yarın girmemiz gerekir derse, yarın da gireriz." dedi. Gül, Meclis'ten yetki alınmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Ortada olağanüstü durumlar var tabi. Irak'ın toprakları terör örgütü tarafından kullanılıyor" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, son haftaların gündem konusu K. Irak operasyonu ile ilgili "Eğer asker yarın girmemiz gerekir derse, yarın da gireriz" dedi. Gül, Meclis’ten yetki alınmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Ortada olağanüstü durumlar var tabii. Irak’ın toprakları terör örgütü tarafından kullanılıyor" cevabını verdi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon için, eylem planlarının olduğunu ve bunları uyguladıklarını belirterek, askere, "Eğer onlar yarın girmemiz gerekir derlerse, yarın da gireriz" dedi.

Gül, Kanal 24’te yayınlanan "Ankara Masası" adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Irak’ın birliği ve bütünlüğüne herkesten çok önem  verdiklerini vurgulayan Gül, "Bizim hedefimiz terör örgütünün  etkisizleştirilmesidir. Bunun için de ne gerekiyorsa bunları yapmaktan  asla geri kalmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

HEPSİ HERHALDE DAĞILMIŞTIR Gül, 22 Temmuz seçimlerinden önce sınır ötesi operasyonun düzenlenmesi ya da Meclis’ten yetki alınması ihtimaliyle ilgili bir soru üzerine, "Ortada olağanüstü durumlar var tabii. Irak’ın toprakları, terör örgütü tarafından kullanılıyor. Şimdi bununla ilgili bilgiler, istihbari çalışmalar, bunlar sürekli yapılıyor zaten. Bunlar bağıra bağıra da yapılmaz. Zaten bu kadar konuşulduktan, bu kadar manşetlerden sonra hedeflerin hepsi herhalde dağılmıştır"

"Askerlerin, Irak’ın kuzeyine girilmesi gerektiği" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Gül, "Eğer onlar yarın girmemiz gerekir derlerse, yarın da gireriz. Ama bunlar oturuluyor, kendi aramızda konuşuluyor, tüm bunlarla ilgili kararlarımız verildi. Gül, tüm bunlarla ilgili eylem planlarının olduğunu, bunları uyguladıklarını belirterek, "Ama şüphesiz ki kararlılığı gösterme açısından madem karşınıza silahla çıkıyor, karşısında tabii ki silahla  da duracaksınız. Burada önemli olan nokta, onlara destek verme ihtimali olanları, onların tuzağına düşürmemektir, halkı kazanmaktır" dedi.

 Gül, "harekat planlarının hazır olduğu" yönündeki  sözlerinin hatırlatılarak, "hazır"dan kastının ne olduğu şeklindeki bir soruya karşılık, "Doğrudur, şimdi böyle bir olay var önümüzde. Böyle bir olaya karşı devlet, devletin en sorumlu kurumu, Genelkurmayı her türlü hazırlığı yapar, ihtimal hesapları üzerine hazırlık yapar, planlar yapar, programlar yapar. Tabii ki bunların olmasını hiç kimse istemez. Savaşın ne olduğunu en iyi asker bilir. Ama savaşılacak yerde sonuna  kadar savaşılır. Siyasi karar da sonuna kadar verilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!