Asker babasının isyanı

Güncelleme Tarihi:

Asker babasının isyanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 15:36

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Gaziantep’teyiz. Yoğun izdiham nedeniyle konvoy çok yavaş ilerliyor.

Haberin Devamı

Bir ara Kılıçdaroğlu şehir merkezinde otobüsten iniyor, çay içmek için kahveye giriyor. Hemen etrafı sarılıyor ve kalabalıktan bir ses yükseliyor, “Benim oğlum İzmir’de asker” diye bağırıyor bir Gaziantepli.

Asker babası devam ediyor, “11 tane şehit verdik dün, nasıl olacak bu iş, nasıl bitecek?”

Bu isyana Kılıçdaroğlu da duyarsız kalmıyor. Asker babasına dönüyor, “Bakın açılım diyorlar. Bir de bizi eleştiriyorlar ‘açılıma destek vermiyorsunuz’ diye. Neyine destek vereceğiz.”

Yolda bir ara TOKİ mağdurları çeviriyor otobüsün önünü. Ellerinde pankartlar var. Pankartta, “Tefeci mi TOKİ mi”, yazarken bir başka pankartta ise “Bizi tefeciden kurtaracak bir yiğit aranıyor” yazıyor.

Kılıçdaroğlu’na dilekçeler veriyorlar. Göstericilerden biri, bir ara parti otobüsünün mikrofonunu eline alıyor. “Asgari ücretle çalışıyoruz. 500 lira kira veriyoruz. Şimdi haciz getirdiler. Biz nasıl yaşayacağız” diye soruyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu yanıt veriyor: “Halkın iktidarında tefecilerden kurtaracağız sizi”

Yoğun ilgi nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu otobüs mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na varması uzun süre alıyor.

"77'DE BİLE BU KADAR DOLDURAMAMIŞTIK"

Sonunda miting alanındayız. Meydan hınca hınç dolu otobüsteki CHP Genel Sekreteri Önder Sav, “77’de bile meydanı bu kadar dolduramamıştık” diyor.

Gözümüze hemen pankartlar çarpıyor. 11 şehidin üzüntüsü Gaziantep’i de vurmuş. İşte bir pankart: “Arap’ı, İran’ı, Hamas’ı bırak, Mehmetçik’e bak Recep Bey”

Meydanın ortasında biri bugünkü Hürriyet Gazetesi’ni kaldırıyor. Başlık, “Babalar Ağlıyor”, vatandaş onun hemen altına kendisi bir ekleme yapmış. Babalar ağlıyor manşetinin altına, “Babalar gününüz kutlu olsun” yazmış.

Nitekim Kılıçdaroğlu konuşmasında en çok açılımdan bahsediyor. Biraz önce kahvede yaşadığı olayı anlatıyor meydandakilere, “Bir baba geldi yanıma ‘çocuğum var askere gönderim ama korkuyorum’ dedi bana” diyerek başlıyor konuşmasına Kılıçdaroğlu ve ekliyor, “Eğer bir anne baba oğlunu askere göndermeye korkuyorsa bilin ki Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarının uslanmaz, bilinmez politikaları vardır orada.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayacaklarını söylüyor, “İnsan etnik kimliği ile, dini inançları ile Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Biz buna inanıyoruz” diyor.

Ardından “Recep Bey” diyerek Başbakan’a sesleniyor: “8 yıldır ülkeyi yönetiyorsun, ülkeyi kan çanağına döndürdün. İşsizliği azdırdın, yoksulluğu arttırdın ve hala reçete ne diye soruyorsun. Recep Bey merak ediyorsa gelsin sandıkta CHP’ye oy versin, görsün baksın ne oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!