Aşk ve iş hayatı tıkırında

Güncelleme Tarihi:

Aşk ve iş hayatı tıkırında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Jennifer Aniston'ı herkes Brad Pitt'in yeni sevgilisi olarak tanıdı. Oysa Aniston, Pitt ile birlikte olmaya başladığında zaten yıldızı parlamaya başlamış bir genç oyuncuydu. Aniston, halen sinemalarımızda gösterilen ‘‘Ofis Çılgınlığı’’ (Office Space) filminde başrollerden birini oynuyor.

Malum, Brad Pitt sihirli bir değnek gibi dokunduğu her sıradan genç kızı bir masal prensesine dönüştürüyor (bakınız Gwyneth Paltrow). Ama Paltrow'dan ayrılan kalbi kırık Pitt'i teselli eden yeni sevgilisi Jennifer Aniston'ın durumu biraz daha farklı. Sinemaya Amerika'nın en sevilen TV dizilerinden biri olan ‘‘Friends’’ dizisinde oynayarak geçen Aniston, bu dizideki Rachel rolüyle Amerika'nın kalbini çoktan çalmıştı. Jennifer'ı esas meşhur eden şeyse saçları oldu. Amerikalı genç kadınlar dergilerden kestikleri Jennifer fotoğraflarını kuaföre götürüp saçlarını onun gibi kestirdiler. Jennifer Aniston saç bakım ürünleri reklam kampanyalarından hatırı sayılır miktarda para kaldırmasına rağmen saçları hakkında konuşmaktan pek hazzetmiyor.

11 Şubat 1969'da California'nın Sherman Oaks kentinde doğan aktris, Yunan asıllı aktör John Aniston ve Nancy Aniston'ın kızı. Asıl ilginci, vaftiz babası Telly Savalas. Küçük bir kızken ailesiyle birlikte bir yıl Yunanistan'da yaşamış. Döndüklerinde New York'a yerleşmişler ve babası her gün yayınlanan pembe dizi ‘‘Days of Our Lives’’da rol almaya başlamış. Anne-babası Jennifer dokuz yaşındayken boşanmış ve küçük kız annesinde kalmış.

Jennifer Aniston on bir yaşındayken okuduğu Rudolf Steiner Okulu'nun tiyatro kulübüne katılarak oyunculukla ilgilenmeye başlamış. Aynı yaşlarda güzel sanatlara da bulaşmış ve bu alanda da başarı kaydetmiş. Öyle ki o dönem yaptığı resimler New York'taki Metropolitan Modern Sanat Müzesi tarafından sergilenmek üzere seçilmiş.

1987 yılında New York'taki ‘‘Gösteri Sanatları Okulu’’dan (High School of the Performing Arts) mezun olan Jennifer Aniston, aynı yıl aralarında New York's Public Theater (New York Halk Tiyatrosu) yapımı ‘‘For Dear Life’’ ve ‘‘Checker's Grave’’ gibi oyunlarla tiyatro dünyasının kalbi Broadway'de çalışmış. 1989 yılında ise TV dizisi ‘Quantum Leap’ (1989) ile TV macerası başlamış. Bu TV dizisini diğerleri izlemiş; ‘Molloy’ (1990), ‘Ferris Bueller’ (1990), ‘Herman's Head’ (1991), ‘The Edge’ (1992) ve ‘Burke's Law’ (1994).

Jennifer'ın Amerika'da hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinmesini sağlayan TV dizisi ise (başlangıçta adının ‘‘Friends Like These’’ olması düşünülmüş) ‘‘Friends’’ (1994) oldu. Bu dizi sadece Jennifer Aniston'ı değil oyuncularının hemen hemen hepsini meşhur etti. Dizide Rachel Karen Green karakterini canlandıran Jennifer Aniston bir anda Amerikalı genç kadınların rol modeli oldu. Her şeyini, ama özellikle saç modelini taklit ettiler. Tabii Brad Pitt'in müstakbel eşi olduğu da düşünülürse Aniston'un neden taklit edildiği anlaşılabilir.

Jennifer Aniston senaryosunu ve yönetmenliğini Mike Judge'ın üstlendiği gösterimdeki ‘‘Ofis Çılgınlığı’’ filminde kahramanımızın aşık olduğu bir garson kızı oynuyor. Sinema dünyasında irili ufaklı birçok filmde oynamasına rağmen bir türlü istediği yere gelemeyen Aniston'ın başrolünü kaptığı ilk film ‘‘She's the One’’ (1996) oldu. Bu filmi artık bir star mertebesine ulaşarak iki milyon ücret alarak oynadığı ‘‘Bir Koca Şart mı?’’ (Picture Perfect, 1997), ‘Til There Was You’ (1997), ‘Dream for an Insomniac’ (1998) ve ‘‘Aşkımın Hedefisin’’ (The Object of My Affection, 1998) izledi. Sinema kariyerine başladığı ilk günlerde kast yönetmenleri tarafından şişman bulunarak geri çevrilen azimli Jennifer Aniston artık Hollywood'un yeni kadın starlarından biri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!