Aşk Dersi

Güncelleme Tarihi:

Aşk Dersi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 14:41

Ergenliğin sıkıntılarında bunalmış her genç gibi Jenny de yetişkinliğe adım atmak için can atmaktadır.

Haberin Devamı

Aşk Dersi fragmanı / Video

Aşk Dersi / Foto Galeri

Yönetmen: Lone Scherfig

Senaryo: Lynn Barber, Nick Hornby

Müzik: Paul Englishby

Görüntü yönetmeni: John De Borman

Tür: Dram

Yıl 1961...16 yaşında zeki ve çekici bir genç kız olan kadınlığa geçişin eşiğinde olan Jenny (Carey Mulligan); Londra’nın banliyölerinden Twickenham’daki odasında Juliette Greco şarkıları söyleyip daha özgür ve Gauloise kokulu bir hayatın hayallerini kurmaktadır.
Ergenliğin sıkıntılarında bunalmış her genç gibi Jenny de yetişkinliğe adım atmak için can atmaktadır. Okulunda oldukça başarılı bu genç kız, başaramadığı tek ders olan Latince’yi de sökerse babasının da öngördüğü gibi Oxford Üniversitesi’nde okuma hayallerini gerçekleştirecektir.
Yağmurlu bir Londra sabahında Jenny’nin rutin hayatı uygunsuz bir aşık olan 30 yaşlarındaki David (Peter Sarsgaard)’in gelişyle alaşağı olur. Şehirli ve zarif David, Jenny’nin okuldan kekeme flörtü Graham (Matthew Beard)’ı gözden düşürmekte ısrarlıdır. Kızın aşikar beğenisinden güven alarak Jenny’nin tutucu ailesi Jack (Alfred Molina) ve Marjorie (Cara Seymour)’ü de baştan çıkarır ve yaşça büyük ve Yahudi oluşu gibi dezavantajlarını görünmez hale getirmeyi başarır.

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

  

  

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!