Aşiretlerin barış yemeği

Güncelleme Tarihi:

Aşiretlerin barış yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, aralarında kan davası olan Şibi ve Uğur aşiretleri, 3 bin kişinin katıldığı büyük bir yemekle barıştı. Barış yemeği için 40 koyun kesildi, 1 ton pirinç ve 300 kilo yağ kullanıldı. Kurulan 17 kıl çadırın yanına barışı simgeleyen beyaz bayrak dikildi.

Zinnar Köyü'nde Şibi ve Uğur aşiretleri arasında 6 yıl süren kan davasında 4 kişi yaşamını yitirdi. 2 aşiretin barışması için Akçakale Belediye Başkanı Ahmet Akay ile Zinnar Köyü Muhtarı Mustafa Nogay araya girdi. Görüşmelerden sonra iki aşiret barışmayı kabul etti. 17 kıl çadırın birleştirilmesiyle oluşturulan 80 metre uzunluğundaki dev çadırda düzenlenen barış töreni öncesi jandarma geniş güvenlik önlemi aldı.

Duaların okunmasıyla barıştırılan her iki aşiret mensupları el sıkışıp öpüşerek, kan davasını sona erdirdiler. Uğur Aşireti ileri gelenlerinden Ali Uğur, ‘‘Bizi barıştıranlardan Allah razı olsun. Yok yere biribirimizle çatıştık. Eski günlere bir daha dönmeyelim’’ dedi. Şibi Aşireti'nden İmam Yedikardeş de, ‘‘Her iki aile de heder oldu. Kan geride kaldı, bundan sonra barış var’’ dedi. Barış yemeğine Şanlıurfa ANAP Milletvekili Seydi Eyüpoğlu da katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!