ASİM-DER'den Iğdır'da "katliam çadırı"

Güncelleme Tarihi:

ASİM-DERden Iğdırda katliam çadırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 15:45

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) tarafından, Ermenilerin yaptıkları katliamlara dikkat çekmek ve konuyu gündeme taşımak amacıyla “Katliam çadırı” kuruldu.

Haberin Devamı

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, Zübeyde Hanım Bulvarı'na kurdukları Katliam Çadırının açılış töreninde yaptığı konuşmada, çadırda Ermeni katliamlarını anlatan arşivlerin, toplu mezar kazılarına ait fotoğraf, kitap, CD ve broşürlerin yer aldığını söyledi.

Osmanlı arşiv belgelerinden ve olayları bizzat yaşamış olan canlı tanıklardan alınan bilgilerle, Tuzluca ilçesine bağlı eski adı Tavusgün olan Gedikli köyünde, Ermenilerin yaklaşık 150 Müslümanı katlettiklerinin tespit edildiğini belirten Gülbey, “Ermenilerin köy halkını topluca doldurdukları ev, Kelbayı Celil'in evidir. Bu evde Osmanlı arşivlerine göre topluca katledilenlerin sayısı 150'dir. Evde topladıkları silahsız insanları acımadan süngü ve kılıçlarla katliamı yapmışlardır” dedi.
Gülbey, Gedikli köyündeki toplu mezar kazısının 27 Mayıs 2003 tarihinde Türk ve yabancı bilim adamı ve basın mensuplarının gözü önünde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, o şehitleri tekrar rahmetle andığını ifade etti.

“SARKİSYAN'IN YARGILANMASINI İSTİYORUZ”

Gedikli köyündeki acılar dinmeden 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından 613 korumasız, silahsız Azerbaycan vatandaşının çocuk, yaşlı demeden katledildiğini ifade eden Gülbey, şöyle devam etti:
“Ermeni katliamlarına dikkat çekmek ve gündeme taşımak için 'Katliam çadırı' kurduk. Burada ziyaretçileri Ermeni katliamları konusunda bilgilendiriyoruz. Bugün burada gece yakacağımız mumlar bu vahşi, bir hayvanın bile yapmayacağı vahşiliği gösteren katliamın sorumlularının karanlıkta kalmaması ve ışığa çıkartılmasında bir nevi de olsa faydası olacağını dileriz. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın ve eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın da yargılanmasını istiyoruz.”

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolos Vekili Rafik Rüstemoğlu da konuşmasında, “Büyük Ermenistan Devleti” hayali içinde olan Ermenilerin 1915-1918 yılında yaptıkları Türk soykırımının bir benzerini 1992 yılında Azerbaycan'da uyguladıklarını söyledi.

Ermenilerin Hocalı'da masum sivilleri öldürdüğünü anımsatan Rüstemoğlu, “Hem de 20. asırda Ermeniler bunu yaparken, arkalarına bazı güçleri alarak gerçekleştirmişlerdir. Arka planında ise Türk milletine karşı duymuş oldukları kin ve nefret vardır” şeklinde konuştu.
Ermeni katliamlarına dikkat çekmek için açılan çadırın iki gün süreyle açık kalacağı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!