Asıl trafik çilesi seneye

Güncelleme Tarihi:

Asıl trafik çilesi seneye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 08:40

İstanbul trafiğini kiltleyen Fatih sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki çalışmanın gerekli olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, korkutan bir de haber verdi: ''Gelecek yaz Boğaziçi Köprüsü bakıma alınacak. Halatlar yenilenecek, onun işi daha zor ve uzun sürecek.'' Bu arada Köprü'deki bakım çalışmaları nedeniyle durma noktasına gelen trafik İstanbulluyu çıldırtırken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da memleketi Artvin'e tatile gitti, horon çekerken görüntülendi.

Haberin Devamı

Köprü çilesini Akşam Gazetesi'nden Deniz Çiçek'e değerlendiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 8 şeritli köprüde kademeli olarak 2 şeritte bakım yapıldığını, yarından itibaren 2 şeritteki bakımın biteceğini kaydetti. Yıldırım, 'Ancak bu 2 şeritteki bakım için 3 şerit kapatılmıştı.  Üçüncü şerit açılacak ve 6 şeritte trafik yürüyecek. Bu şekilde köprü trafiğinde kısmi bir rahatlama olacak' diye konuştu.

Yıldırım, köprü gişelerinde şerit sayısının 20'ye çıkması nedeniyle bir balon oluştuğunu aktarırken, şerit sayısının çıkıp, daralmasının da sıkıntı yarattığını söyledi. Yıldırım, PTT Genel Müdürü Osman Tural'a da köprüdeki KGS'ler yerine kurulacak HGS'lerin hızla bitirilmesi için talimat verirken, HGS çalışmalarının da yol bakımıyla birlikte tamamlanarak birlikte hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

'NE YAZIK Kİ YEDEK KÖPRÜMÜZ YOK'

Bakan Yıldırım, köprüdeki bakımın zorunlu olduğuna dikkat çekerken, 'Bizim bir yerde karar verip, daha fazla risk almadan, zaman kaybetmeden bu bakımı yapmamız gerekiyordu. Keyfe keder bir iş yapmıyoruz. Elzem bir bakım, bugün yapılmazsa daha sonra çok daha ağır bedeller ödenir. Bunun hesabını da ne vicdanen ne de hukuken kimse veremez. Tabii ki biz de istemezdik bu sıkıntıların olmasını. Biz de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ama ne yazık ki yedek bir köprümüz yok Bu işi millete eziyet olsun diye yapmıyoruz' dedi.

ASIL ÇİLE GELECEK SENE

Gelecek yıl da Boğaziçi Köprüsü'nün bakıma alınacağını ve bu sırada kapanabileceği mesajını veren Yıldırım, şöyle devam etti:  'Boğaziçi Köprüsü'nün durumu  daha zor olacak. Çünkü yaşlı, halatları da değişecek. Bakımı uzun sürecek. Ama Allah korusun, köprü yıkılırsa kimse 'Sağolsun Bakan trafiği rahatlattı' demez.'

ELDEN GELEN YAPILIYOR

Bakan Yıldırım  karayolları ekipleri gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalıştığını belirterek 'Köprülerin bakım süresinin sarkması önlenecek. Hatta daha da kısaltılması için gayret edilecek. Elden ne geliyorsa yapılıyor.' dedi.

Haberin Devamı

VATANDAŞ KÖPRÜ'DE BAŞKAN HORONDA

/images/100/0x0/55ea5ad6f018fbb8f87a84e2
Köprülerdeki bakım çalışmaları nedeniyle durma noktasına gelen trafik İstanbulluyu çıldırtmaya devam ediyor. Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ın trafiğin rahatlaması için geçtiğimiz günlerde İstanbullulara yaptığı,  'Tatillerini İstanbul dışında geçirme fırsatı olanlar İstanbul dışına çıkarlarsa memnun oluruz' çağrısına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da uydu. Topbaş, trafik çilesinin zirve yaptığı günlerde serin yaylalarıyla meşhur memleketi Artvin'e gitti. Yusufeli İlçesi'ne bağlı Barhal Köyü'nde, kendisini yöresel tulum ezgileriyle karşılayan hemşerilerinin ısrarlarına dayanamayan Topbaş horona katıldı.

Haberin Devamı

'STRESTEN UZAKLAŞTIM'

Tatil sayesinde iş stresinden biraz olsun uzak kaldığını belirten Topbaş, herkesi Karadeniz'in doğal güzelliklerini görmeye davet etti. Babasının 1928 yılında Artvin'den göç ettiğini anlatan Başkan Topbaş 'İmkan bulduğum sürece hemen hemen her yıl memleketime geliyorum. Çok sevdiğim hemşehrilerim burada bizi yalnız bırakmıyor, bize sevgi gösterilerini esirgemiyor. Herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!