Asıl hedef Tekeli Jandarma Taburu’ydu

Güncelleme Tarihi:

Asıl hedef Tekeli Jandarma Taburu’ydu
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Irak sınırından ağır silahlarla gelen PKK’lı teröristler, havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak Tekeli Jandarma Taburu üs bölgesine sızdı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZÄ°N FOTOÄžRAFLARI

Ä°ÅžTE HAÄ°N SALDIRININ YAPILDIÄžI KARAKOL

BÖLGEDE ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ YOĞUNLAŞTIRILDI / FOTO GALERİ

YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

Sayıları 250’nin üzerindeki terörist grup, 3 koldan saldırıya geçti. Tabura, hemen üstündeki yamaçtan otomatik tüfek ve roketatar atışı başladı. Aynı anda tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği’nin alt tepesinde bulunan Tekeli Jandarma Taburu üst koruma birliği ile Mezargediği zirvesinde bulunan seyyar birliğe de teröristlerce saldırı yapıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle 3 noktada çatışmalar başladı. Şemdinli’den kalkan Sikorsky helikopterler çatışma bölgesine takviye komandolar indirdi. Kobra helikopterler ve taburdan obüs atışlarıyla teröristler ateş altına alındı. Sabah 07.00’ye kadar süren çatışmalarda en fazla şehidi, Mezargediği zirvesindeki seyyar birlik verdi.

Şeytan Üçgeni’nden gelip teslim olmuşlardı

9 askerin şehit olduğu bu bölgeden, 1 Ekim 1999 tarihinde 8 kişilik PKK grubu gelerek teslim olmuştu. İran, Irak ve Türkiye sınırında bulunan ve şeytan üçgeni olarak adlandırılan bölgeden, çetebaşı Abdullah Öcalan’ın o tarihteki çağrısı üzerine PKK’nın yöneticilerinden Ali Sapan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişilik terörist grubu yürüyerek Şemdinli’den Türkiye’ye bu bölgeden girerek teslim olmuştu.

Â

Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!