Aşı tavrı ideolojik

Güncelleme Tarihi:

Aşı tavrı ideolojik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Danıştay’ın katsayı kararı için “ideolojik” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Baykal, “Bence Danıştay’ın kararının ötesinde bu kararın tümü ideolojik. Bu bir teknik eğitim meselesi değil, olay oradan kaynaklanıyor. Başbakan konuyu siyasi, ideolojik nedenlerle ele alıyor” dedi. Partililerle bayramlaşma öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, konunun ülke yararı için ele alınan bir eğitim meselesi olmaktan çıkıp bir siyasi ayrıştırma nedeni haline geldiğini savunarak, bu noktada “Karar ideolojik” demenin olayı aydınlatmaya yetmeyeceğine söyledi. Ortaöğretimde mesleki eğitimi tercih edenlerin, yükseköğretim aşamasında da bu alana yönlendirilmesinin doğru olduğunu belirten Baykal, “Türkiye, mesleki eğitimi destekleyecek mi, desteklemeyecek mi mesele bu... ‘Mağduriyete karşı mücadele ederiz’ demiş Başbakan. İzlediğin politikayla mağduriyetler oluşturuyor, sonra da ‘Mağduriyetleri önleyeceğiz’ diye yeni yeni mağduriyetler yaratıyorsun” dedi.
“Bayramda çok sayıda kişiyle el sıkışacaksınız, domuz gribinden korkmuyor musunuz?” sorusu üzerine de Baykal, domuz gribinin sağlık konusu olduğunu, siyasetçilere aşı konusundaki kararlarının sorulmasını doğru bulmadığını söyledi. Baykal, aşı konusunda Başbakan ile Sağlık Bakanı arasındaki farklı yaklaşımı da eleştirdi. Aşı olup olmamanın Başbakanın kişisel kararı olduğunu; ancak bunu bir davranış modeli gibi yansıtmasının yanlış olduğunu savunan Baykal, şöyle dedi: “Sağlık Bakanı aşının gerekliliği konusunda herkesi ikna etmeye çalışıyor ama bence herkesi değil önce Başbakanı ikna etmesi lazım. Tercih konusunda değil aşının gerekliliği konusunda ikna edilmesi lazım. Hükümet bir eliyle yaptığını diğer eliyle bozuyor. Başbakan her şeye ideolojik suçlaması yapma anlayışı içinde. Öyle anlaşılıyor ki Başbakanın aşı konusundaki tavrı da ideolojik.”

Netleşmiş yargıyı konuşalım

BAYKAL, “Kafes Operasyonu Eylem Planı” tartışmaları için de, “Türkiye aylardır, yıllardır iddianameleri konuşuyor. Bunda bir garabet yok mu? Hukuk konuşsak, netleşmiş bir yargı kararını konuşsak... Türkiye iddianamelerin peşinden koşa koşa yorgun düştü. İddianame ile demokrasi mücadelesi mi olur? Hukuk işliyor mu? Birisini de sonuçlandırın. Hukuk çiğneniyor, insanlar perişan ediliyor sonra ‘Şimdi bu bitti başka bir iddia var onun peşine düşün...’ Perişan bir manzara” yorumunu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!