Asena Melisa Sağlam'a saldıran zanlı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 11:28

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ercan Kızılateş, tutuklanması istemiyle gönderildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde pişman olduğunu savundu. Kızıltateş akşam saatlerinde tutuklandı. Tutuklama gerekçesi, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama“.

Haberin Devamı

Şort giydiği için minibüsün içinde saldırdığı Asena Melisa Sağlam’ın şikayeti üzerine başka suçtan tutuklu olduğu cezaevinden Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Ercan Kızılateş adliye koridorunda yürürken "Darp iddialarını kabul etmiyorum. Görüntülerde çok açık darp etme olayı yok. Ben de davanın içindeyim. Şahsıma küfür etti. O da bana saldırdı. Kameraları görmüyor musunuz. Ben de ondan şikayetçiyim. Kendini bilen kadına her zaman saygım sonsuz" dedi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", “Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve"Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Haberin Devamı

TUTUKLANDI

Atılı suçların basit yaralama kapsamında kalma ihtimali olduğu gerekçesiyle tutuklama talebinin reddine karar verilerek sevk edildiği suçlar yönünden serbest bırakılmıştı, Ercan Kızılateş tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Asena Melisa Sağlam’a saldırıda bulunan Ercan Kızılateş’in tutuklanmasıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Mağdure A.M.S., 14.06.2017 tarihinde yolcu olarak bulunduğu minibüste şüpheli E.K. nin hakaret ve tacizine maruz kalması nedeniyle, E.K., başka suçtan hükümlü bulunduğu Silivri Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan soruşturma savcısının talebiyle ifadesi alınmak üzere 22.06.2017 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilmiş, ifadesi alındıktan sonra, ‘inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ , ‘hakaret’ , ‘kasten yaralama’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçunu işlediği iddiası ile nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakılmıştır. Görevli soruşturma savcısı tarafından karara itiraz edilmiş ve şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştır. Talebi inceleyen bir üst mahkeme tarafından şüpheli E.K. hakkında aynı suçlardan tutuklanmasına karar verilmiştir” denildi.

PİŞMANMIŞ!

Haberin Devamı

Kızılateş, Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, “Pişmanım. Sadece iyi niyetle bir söz söyledim. Ramazan ayıydı, mübarek ve haram ay olduğu için düzgün giyinmesini söyledim. Kısa şort giymişti. Kendisi de bakma o zaman dedi. Sonra elimin tersi ile giderken yüzüne doğru hafif bir şekilde vurdum. Olay bir anda gelişti ve olaydan pişmanım. Tokat atmadan önce bana hakaret etti, bu benim zoruma gitti. Önce müdahale etmedim ancak sonra gururuma yediremedim elimin tersi ile hafifçe vurdum” ifadelerini kullandı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

5. Sulh Ceza Hakimi kararında “Şüphelinin üzerine atılı suçun basit yaralama olarak kalma ihtimaline göre tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız kalacağı nazara alınarak reddine” dedi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  Ercan Kızılateş,  "Vergi kanuna muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürüldü.

Haberin Devamı

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

 Soruşturma Savcısı Mehmet Ali Yıldız, 5. Sulh Ceza Hakimi’nin serbest bırakılma kararına bir üst mahkeme olan 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti. İtirazı değerlendiren 6. Sulh Ceza hakimi Ercan Kızılateş’in “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama“ suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı tutuklandı

SALDIRGAN ŞİKAYETÇİ OLUNCA İFADEYE GELDİ

Saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam ise saldırgan Ercan Kızılateş'in da şikayetçi olması üzerine ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Asena Melisa Sağlam, "Şahısın benden şikayetçi olması üzerine ifade vermek için ifade vermeye geldim" dedi. Olay sırasında hakarette bulunmadığını belirten Sağlam, "Bana onun ettiği hakaretleri baz alırsak benim ona dediğim 'ne yapıyorsun',  'bana nasıl vurursun' oldu" diye konuştu. Saldırganın serbest bırakılmasını da değerlendiren Melisa Sağlam, "Savcılık itiraz etmiş, biz de itiraz edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş'in ilk ifadesi de ortaya çıkmıştı.  Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savunmuştu. İşte o ifade metni...

Asena Melisa Sağlama saldıran zanlı tutuklandı

DOSYASI KABARIK

Saldırıdan 3 gün sonra gözaltına alınıp polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ercan Kızılateş’ın başka bir suçtan kesinleşmiş cezası olduğu için tutuklandığı ortaya çıkmıştı.  İfadesinin ardından Kızılateş serbest bırakıldı ancak Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Vergi Kanununa muhalefet’ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Hakkında yakalama kararı bulunan Kızılateş bunun üzerine salıverilmeyip Silivri Açık Cezaevi’ne gönderildi.  Saldırı soruşturmasını derinleştiren savcılık, şüphelinin bu suçtan da tekrar yakalanması için talimat verdi. Saldırgan hakkında Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Kasten yaralama ve hakaret suçlarından dava açılması bekleniyor. Ercan Kızılateş’in uyuşturucu madde kullanmak, basit yaralama, elektrik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlarından hakkında başka davalar da bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!