Arzuladığımız demokratik tablo

Güncelleme Tarihi:

Arzuladığımız demokratik tablo
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 00:17

HÜRRİYET Okur Meclisi, çalışmalarına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaretle başladı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hürriyet Gazetesi’nin dünyada ilklerden birini gerçekleştirdiği bu toplantıya evsahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Bu fotoğraf arzulanan demokratik tabloyu ortaya koymaktadır" dedi.

Toptan, özgür basının demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

Özgür basın demokrasi şartı

"Özgür basınla demokrasinin düzeyi atbaşı gider. Kabul etmek lazım ki, Türkiye bu iki kavramı beraber geliştirmek için önemli atılımlar gerçekleştirdi, ama önünde aşması gereken engeller var. Politika için basın, basın için de siyasetçiler olmazsa olmaz unsurlardır. Biz de birbirimizi tamamlıyoruz. Basının kendi iç denetimini gerçekleştirmesi, gerçek anlamda bir basın özgürlüğü, inandırıcı anlamda bir basın denetimi sağlamak açısından önem taşıyor. Bu çalışma Hürriyet Gazetesi için de yol gösterici olacaktır. Gazete yönetiminin işi bir bakıma zorlaşacak ama sorumluluğu okurlarla paylaştığı için yükü azalacaktır."

Hürriyet Okur Meclisi üyeleri, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a, "Liderler sultasının sona ermesi için eş başkanlık sistemini düşünüyor musunuz?", "Siyasiler sadece kendilerine düşünmeyi bırakıp, ne zaman ülkeyi düşünecekler", "AB üyeliği için referandum yapılmasına nasıl bakıyorsunuz?" sorularını yöneltti. Toptan ise kendini düşünen ve ülkeyi düşünmeyenlere en büyük cezayı sandıkta halkın verdiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!