Artvin'de şehitler anısına hatıra ormanı

Güncelleme Tarihi:

Artvinde şehitler anısına hatıra ormanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 15:17

Artvin'in Borçka ilçesinde, Artvinli şehitler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Artvin Garnizon Komutanlığı ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce, Borçka Barajı'nın yanında oluşturulan orman alanına fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, bu dönemlerde yüzlerce fidan dikim töreni yaptıklarını belirterek, “Ama hiçbir tören bugünkü kadar anlamlı gelmedi” dedi.

Birçok yerde şehit ormanı kurduklarını ifade eden Kahveci, “Bize bu toprakları vatan bırakan şehitlerimizi dün olduğu gibi bugün de anıyoruz. Biz ağaçları ölümsüz abide olarak görürüz. Bir yere ölümsüz bir eser bırakmak istiyorsak oralara hep fidan dikeriz. Şehitler de ölü değildir” diye konuştu.
Yazıcı, şehitleri ölümsüzleştirmek için her şehidin adına birer fidan dikmek suretiyle onlara olan manevi borcu bir nebze de olsa ödemek istediklerini
dile getirerek, “Diktiğimiz bu fidanlar büyüdükçe ve sizler bu yoldan geçtikçe, o dikilen ağaçlara kuşlar konup ses verdikçe şehitlerimiz yaşayacak, gönlümüzde hep taht kuracak” dedi.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ise törene gelirken makam aracına bir şehit annesini aldığını anlatarak, “Yolda kendisiyle konuştum. Bu hatıra ormanını gördüğünde bana 'ağlamayacağım' diye söz verdi. Burada bulunan şehit ailelerinden de aynı sözü almak istiyorum. Biz bugün şehit evlatlarımızın sayesinde görev yapıyoruz. Bu kutsal vatanımızın her köşesinde şanlı bayrağımız şerefle dalgalanıyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 bin 900 metre karelik alana 380 fidan dikildi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, askeri ve mülki erkan ile şehit yakınları ve vatandaşlar da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!