Artist Baskanı sekreter yaktı

Güncelleme Tarihi:

Artist Baskanı sekreter yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir sekreter, ‘‘Başkan'a 100 bin dolar bulunan bir çanta getirdim’’ deyince, zaten rüşvetten azli istenen Filipinler Devlet Başkanı Joseph Estrada çok zor duruma düştü.

5.5 trilyon rüşvet

Aktörlükten başkanlık sarayına seçilen Joseph Estrada hakkındaki yolsuzluk skandalı geçen Ekim ayında patlak verdi. Estrada'nın eski danışmanı ve eyalet valilerinden Luis ‘Cavit’ Singson, Başkan'ın kendisini yasadışı yollardan kumarhane işleten kişilerden rüşvet almaya zorladığını iddia etti. Singson, Başkan'ın 1998-2000 yıllarında kumarhanelerden 8 milyon dolar (yaklaşık 5.5 trilyon lira) rüşvet aldığını öne sürüyor.

Para dolu çanta getirdim

Temsilciler Meclisi, geçtiğimiz günlerde Estrada hakkında Senato'da azil mahkemesi kurulmasına karar verdi. Ve mahkemenin üçüncü gününde Singson'un sekreteri Emma Lim, tanık olarak dinlendi. Emma Lim (33), 1999 yılında valinin emriyle, başkanlık sarayına gittiğini ve içinde 5 milyon peso (100 bin dolar) bulunan komisyonu Başkan'ın huzurunda yardımcısına teslim ettiğini söyledi.

Fidyeden de pay aldı

Mahkemenin, bugün vali Singson'u tanık olarak çağırması bekleniyor. Filipinler Devlet Başkanı ‘masum olduğunu’ savunurken, Alman Der Spiegel Dergisi de, Estrada'nın yaz aylarında aşırı dinciler tarafından Filipinler'de rehin tutulan Batılı turistlerin serbest bırakılması için verilen 20 milyon Mark'tan komisyon aldığını iddia etti. Estrada, bu iddiayı şiddetle reddetti. Senato'nun üçte ikisi suçlu bulursa, Estrada otomatik olarak koltuğunu kaybedecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!