Artık şerbetlendim

Güncelleme Tarihi:

Artık şerbetlendim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın borsa spekülasyonuna adını karıştırdığı için intihar girişiminde bulunduğuna dönük hakkındaki suçlamaları yanıtladı. ‘‘Ne kadar olumsuzluk varsa benim suçum oluyor. Ben artık şerbetlendim’’ diyen Yılmaz'ın sözleri şöyle:

GERÇEK ANLAŞILIYOR

Zaten son dönemde ne oluyorsa benimle ilişkilendiriliyor, benim başımın altından çıktığı iddiası hemen ortaya atılıyor. Türkbank olayında öyle, 'Apo'ya kaç dediğim' konusu öyle. Ne varsa suçlu benim. Tabii herşey ortaya çıkıyor. Ama üzerinden 6 ay geçiyor. Gerçek anlaşılıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Bunda da aynı şey olacak. Ben artık şerbetlendim.

DAVA AÇIYORUM

Başbakanlık Konutu'ndaki son liderler zirvesine Başbakan, ben, Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan, Hikmet Uluğbay ve Sümer Oral katıldı. Zirve her ne kadar memur maaşlarıyla ilgili gösterilse de, sadece IMF konusu görüşüldü. Uluğbay bize IMF'in talepleri ve bizim IMF'e sunacağımız niyet mektubu hakkında bilgi verdi. Zaten belge denilen de bu niyet mektubu. Bunun içindeki konular da biliniyordu. Nitekim bu konular 2 gün sonra düzenlenen basın toplantısında dile getirildi. Niyet mektubunun içinde olanların borsayı etkileyecek bir tarafı yoktu. Bu belgeyi Cüneyt Sel'in, Güneş Taner'e, onun da bana getirmesine gerek yok ki. Ben zaten bu belge hakkında bilgi sahibiyim. Ayrıca koalisyon ortağı partinin Genel Başkanı olarak bu konuda bir bilgi istediğim zaman alırım. Böyle dolaylı yola niye ihtiyaç duyayım? Ben bu ülkede yıllarca Başbakanlık yaptım. Bu çirkin iddiaları ortaya atanlar hakkında dava açıyorum.

IMF'İN İSTEĞİ

O toplantıda IMF'in talepleri de ele alındı. Para Kurulu'nun oluşturulmasına dönük bir talep vardı. Bu konu orada tartışıldı. Bunun yanlış olacağı kanaatine vardık. Para Kurulu oluşunca bir devalüasyona ihtiyaç duyulur, belki ondan dolayı borsa etkilinebilirdi. Ama bu kabul edilmedi. Bankacılık sistemini sıkıntıya sokacağını düşündük.

ELİMDE BELGE YOK

Benim elimde bir belge yok. Belge denilen zirvede bulunan 6 kişinin bilgi sahibi olduğu bir kağıt. Bunu ben almış değilim. Sadece bilgi sahibiyim. Grup toplantısında da bunu söyledim. Ama konuşmamın sadece kısa bir bölümü verildi, başı ve sonrası verilmedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!