Artık özel okulda okuyacak

Güncelleme Tarihi:

Artık özel okulda okuyacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2005 00:00

Sokak çocuğu statüsünden lise pansiyonuna yerleştirilip, bir yıl sonra ‘Yer yok, köyüne dön’ denilen Aysel’e Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile milletvekili Fatma Şahin sahip çıktı. Aysel, yarından itibaren Gaziantep Özel Mutafoğlu Okulları’nda okuyacak.

GAZİANTEP’te ‘Sokak Çocuğu’ statüsünden pansiyona yerleştirilip, bir yıl devam ettiği lisede teşekkürname almasına karşın, bu yıl pansiyonda yer olmadığı belirtilip ‘Köyüne dön’ denilen, bu nedenle de eğitimini yarıda bırakan 15 yaşındaki Aysel Küçük’ün dün Hürriyet’in manşetten duyurduğu öyküsü büyük yankı buldu. AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Asım Güzelbey harekete geçip, Aysel’e sahip çıktı. Yaptıkları girişimler sonucu Aysel’e yarından itibaren Gaziantep Özel Mutafoğlu Okulları’nda okuma imkanı sağlandı.

MÜJDE VERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, dün Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Doğanpınar Köyü’ne giderek Aysel ve ailesiyle görüştü. Belediye olarak Aysel’in eğitim giderlerini karşılayacaklarını, Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile de görüştüklerini, merkezi Gaziantep’te bulunan Güney Özel Öğretim Okulları Anonim Şirketi’nin kızlarını Mutafoğlu Okulları’nda okutacaklarını ve öğrencinin aynı okulun pansiyonunda kalacağı müjdesini verdi.

SEVİNÇTEN AĞLADI

Bu haber, önceki gün kameraların karşısında üzüntüden ağlayan Aysel ile 47 yaşındaki annesi Emine Küçük’e sevinç gözyaşları döktürdü. Güzelbey ile okul yöneticilerinin elini öpen Aysel Küçük, ‘Dünyaya sanki yeniden geldim. Artık okullu olacağım. Bana bu desteği verenleri mahcup etmemek için daha çok çalışacağım’ dedi.

OKULDAN SÖZ

Güney Özel Öğretim Okulları A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yaşar, Aysel’in lise eğitimini ücretsiz karşılayacakları, okullarının pansiyonunda da yatılı imkan sağlayacakları sözünü verdi.

Sahip çıktı

Gaziantepli Aysel Küçük’ün okuma mücadelesi gazetelerde yayımlanınca harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tüm masraflarının karşılanacağını söyledi. Güzelbey, Aysel’in kırık olan iki dişini de tedavi ettireceklerini bildirdi. Güzelbey’in elini öpen Aysel’in mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu.

Ek ranza koyun

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Kerem Altan, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak’ı arayıp, ‘Ek ranza koyup o çocuğu okutun’ talimatı verdi. Bakanlık talimatı üzerine Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak da Doğanpınar Köyü’ne giderek aileyle görüştü. ‘Aysel’in bir yıl devam ettiği Abdulkadir Konukoğlu Lisesi’nin pansiyonuna ek ranza koyarak barınmasının temin edilerek okuluna devam etmesini sağlayacağız’ dedi. Ancak aile, özel okulu tercih edeceklerini söyledi.Çok sayıda yurttaş, okuma isteğiyle yanıp tutuşan, gözyaşı döken Aysel’i okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşturmak için yardım önerisinde bulundu.CHP İstanbul Milletvekili Halil Akyüz de, Aysel’in masrafını üstlenmek için DHA muhabirini aradı. Akyüz, ‘Gazetede okuyunca inanamadım, inanmak istemedim. Böyle şey olur mu? Yardım etmek için sizi aradım. Öğrenciye sahip çıkıldığını, okula yerleştirileceğini öğrenince çok mutlu oldum’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!