Artık özel müşterileri bile var

Güncelleme Tarihi:

Artık özel müşterileri bile var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 00:00

Stefan Zweig, "Yıldızın Parladığı Anlar" adlı kitabında 12 tarihsel kişiliğin dünyaya damgasını vuran öykülerini anlatır.

Artık özel müşterileri bile var
Kitap insan yaşamındaki ilginç anlara değinir. Öylesine anlar vardır ki eğer değerlendirmesini bilirseniz, yıldızınız parlar. Down sendromlu Koray Ayan da (22) o anı yakalayanlardan. Koray’ın yıldızı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın "Engel Yok" kampanyası için garson kıyafeti giyip Taksim’deki Peripetie Cafe’de objektiflerin karşısına geçtiği anda parladı. "Hayatın akışının bir anda değişmesi" anlamına gelen Peripetie’deki çekimler sonrası sevecen tavırlarıyla işyeri sahibinin dikkatini çeken Koray, iki yıldır haftanın üç günü kafede çalışıyor. Reklam filmi için garson rolü yaparken, gerçekten garson olan Koray’ın artık özel müşterileri de var. Koray, 2003’te İstanbul Belediyesi’nin Özürlüler Merkezi’ne gitti. Haftanın 4 günü bu merkezin etkinliklerine katılıyor, cuma, cumartesi ve pazar kafede garsonluk yapıyor. Kafe sahibi Atilla Kılıç, "Sırf Koray için gelen müşterilerimiz var" diyor.

ANA YÜREĞİ

Otel müdürü Fahri Ayan’la ev kadını Esengül Ayan’ın üçüncü çocuğu Koray, Down sendromu teşhisi konduğunda 8 yaşındaydı. Babası iflas ettikten sonra, eşini ve çocuklarını geride bırakıp İstanbul’u terk etti. Esengül Ayan (45), kapıcılık yaparak çocuklarına bakarken, Koray’ı Ümraniye’deki bir engelli merkezine gönderdi ve eğitimi karşılığında burada iki yıl hademelik yaptı. Esengül Ayan (45), onun yaşama sarılmasını sağladı.

Çalışma hayatı toplumla kaynaştırdı

Koray’ın rehabilitasyon merkezindeki ebru öğretmeni Ayla Güleç’in, "Çalışma hayatına girince, toplumla çok çabuk kaynaştı. İş, bedensel ve zihinsel gelişimine de çok büyük katkı sağladı" dediği Koray işini severek yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!