Artık o fareli evde yaşamayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Artık o fareli evde yaşamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 15:39

Dün hurriyet.com.tr'nin manşetten duyurduğu ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Cellek ailesinin yardımına belediye koştu. DHA muhabirlerinden Zafer Tokuş ve Aziz Güvener'in haberini manşetine taşıyan hurriyet.com.tr ailenin sesini duyurmayı başardı. Ailenin yardımına Sakarya Büyükşehir Belediyesi Belediyesi koştu. Ailenin evi geçici olarak ilaçlandı. Anne ve çocukları artık farelerle yaşamak zorunda kalmayacak.

Haberin Devamı



BELEDİYE YARDIMLARINA BÖYLE KOŞTU - FOTO GALERİ

Belediye ailenin temiz ve sağlıklı bir eve taşınacağını açıkladı.  

Aile, evlerini basan fareler nedeniyle uyku uyuyamaz haldeydi. Kiralık evde elektrik ve su borcu bulunan, ayrıca taşınacak paraları olmayan aile fertleri, evin zihinsel engelli çocuğunu da ısıran farelerle başa çıkamıyordu.

Adapazarı kent merkezinde Sakarya Vali Konağı'na yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan, farelerin cirit attığı evde yaşamak zorunda kalan 1'i özürlü 4 kişiye Sakarya Büyükeşehir Belediyesi sahip çıktı. Belediye ekipleri evi ilaçladı, aile de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra onlara yeni bir ev bulundu.

Cellek ailesinin yaşadıkları gazetelere haber olunca Sakarya Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Semerciler Mahallesi Poyraz Sokak'ta sağlıksız şartlarda yaşayan Kerime Cellek, oğlu, kızı ve torunun yaşadığı eve gelen Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekipleri, Kerime Cellek ile  kızı Meral ve torununu sağlık kontrolünden geçirdi.

Ahşap ev, fare ve haşerelere karşı ekipler tarafından ilaçlandı.   İnceleme sonrası açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Müdürü Alpay Şirin, ailenin daha sağlıklı eve taşınması ve özürlü kızlarının hastanede tedavi ettirilmesi konusunda belediye olarak gerekeni yapacaklarını söyledi. Aileye belediye olarak daha önceden yardım yaptıklarını anlatan Alpay Şirin, şöyle konuştu:

“Kerime Cellek ve ailesinin sağlıksız şartlarda yaşadıkları üzerine basında haberler çıktı. Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun talimatıyla  inceleme yaptık. Gerçekten aile sağlıksız şartlarda yaşıyor. Ayrıca özürlü kızlarının tedavi ettirilmesi lazım. Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'ndan doktorlarımız aileyi sağlık kontrolünden geçirdi. Özürlü kız Meral'in tedavisine hastanede devam edeceğiz. Ayrıca ailenin daha sağlıklı evde yaşabilmesi için belediye olarak gerekeni yapacağız. Kendilerini buradan alıp daha sağlıklı eve taşıyacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!