Artık adı İsmail

Güncelleme Tarihi:

Artık adı İsmail
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 21:22

Karabük'te nüfusa “Meryem” adıyla kız olarak kaydedilen çift cinsiyetli genç, ameliyatların ardından “Muhammet İsmail” ismiyle mavi nüfus cüzdanını aldı.

Karabük'ün Cumayanı köyünde yaşayan Mehmet ve Melek Akgül çifti, 1982'de çift cinsiyetli doğan çocuklarına “Meryem” adını vererek pembe nüfus cüzdanı çıkardı.

12 yıl kız gibi yaşayan Meryem Akgül'ün vücudundaki değişimleri fark edince ailesiyle birlikte gittiği doktorlar, gencin çift cinsiyetli olduğunu söyledi.

Kendisini kadından çok erkek gibi hisseden Akgül, çok sayıda ameliyatın ardından 27 yıl sonra “Muhammet İsmail” adıyla mavi nüfus cüzdanına kavuştu.

Akgül, pembe kimliği olduğu için yıllardır evlenemediğini, askere gidemediğini ve işe alınmadığını söyledi.

Arkadaşlarının alay etmesinden dolayı ilköğretim 4. sınıftan ayrılmak zorunda kaldığını, yıllar sonra edindiği kız arkadaşının kimliği yüzünden kendisini terk ettiğini ifade eden Akgül, şöyle konuştu:

“Yıllarca erkek kimliğine sahip olabilmek için mücadele ettim. Aldığım doktor raporuyla bugün mavi kimliğe sahip oldum. Çok mutluyum. Erkeğim ve kendimi hep öyle hissettim ama bunu yıllarca kimseye anlatamadım. Polis bile kaç kez sahte diye kimliğimi yırttı, beni alıkoydu. Bana sadece ailem destek çıktı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için şimdiye kadar çok fazla bir şey yapamadık. Artık gerçek kimliğime kavuştum, askere gidip vatani görevimi yapmak istiyorum.”

Akgül, maddi durumlarının kötü olduğunu, işe girerek ailesine katkıda bulunmak istediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!