Arsan'a hüzünlü veda

Güncelleme Tarihi:

Arsana hüzünlü veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Evinde geçirdiği astım krizi nedeniyle cumartesi sabahı vefat eden sinema sanatçısı Asuman Arsan (63), dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Arsan için ilk tören, Yedi Tepe Oyuncuları-Hadi Çaman Tiyatrosu'nda yapıldı. Büyük usta Selim Naşit, burada yaptığı konuşmada tiyatrodaki eski kuşaktan çok az kişinin kaldığını belirterek Arsan'ı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Arsan'ın tiyatro alanında mücadeleler vererek büyük başarılar elde ettiğini vurgulayan Naşit, Arsan'ın tiyatronun ilk ödüllü sanatçılarından biri olduğuna da işaret etti. Tören sırasında, Asuman Arsan'ın ‘‘İnce İnce Yasemince’’deki kaynanası Sürahi Hanım'ı oynayan Yasemin Yalçın'ın oldukça üzgün olduğu gözlendi. Konuşmaların ardından Arsan'ın cenazesi elleri üzerinde taşınarak, alkışlar eşliğinde cenaze arabasına götürüldü. Cenaze arabası Arsan'ın vasiyeti nedeniyle Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu'ndan sanatçının Cihangir'deki evine hareket etti. Asuman Arsan'ın cenazesi daha sonra, Şişli Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Topkapı'daki aile mezarlığında toprağa verildi.

NE DEDİLER

Ali Poyrazoğlu: Sanatçılar ömürleri boyunca seyirci için çalışır, didinirler. Kendilerini beğendirmeye çalışırlar. Ne yazık ki, bugün yine burada sanatçıların ömürlerini adadığı seyirciden kimseyi göremiyorum.

Hadi Çaman: Vefat ettiği gün Çiçek Taksi'nin çekimlerinde birlikteydik. Şen şakraktı. Ölüm haberini aldığımızda şok olduk.

Selim Naşit: En sevdiği şey olan sigara onu ölüme götürdü. Günde üç paket sigara içerdi. Ben bazı insanların erken ölmesine üzülüyorum. Oysa yapılacak çok şeyleri vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!