'Arkadaşlarım parlamentoda ben terörist ilan edildim'

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarım parlamentoda ben terörist ilan edildim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 22:28

CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Şafak Pavey ve Utku Çakırözer’den oluşan heyet, tutuklu yazarlar Necmiye Alpay, Aslı Erdoğan, Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal’ı Bakırköy Kadın Cezaevi’nde ziyaret etti. Ilıcak, Erdoğan, Alpay ve Erdal, görüşmede milletvekillerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLET TUZAK KURMUŞ

Nazlı Ilıcak: “Ben gazeteciyim, terör örgütleriyle herhangi bir ilişkim olmadı. Bugün Parlamento’da bulunan AK Partili milletvekilleri ile geçmişte aynı sıraları paylaştık. Dava arkadaşlarım parlamentoda, ben terörist olarak ilan edilmişim, bunu kabul etmiyorum. Özgür Düşünce gazetesinin terör örgütünün yayını olduğu söyleniyor. Madem o zaman dava açılsaydı, kapatılsaydı. Şu durumda devlet bize tuzak kurmuş oluyor. Yolsuzluklarla ilgili yazılarım ise FETÖ propagandası olarak önüme konuyor.

Aslı Erdoğan: “Tutuklanmamız hukuki değil siyasi bir karar. Ben yazılarımda Türklerle Kürtlerin bir arada yaşaması gerektiğini savunuyorum. Bunun nesi suç olabilir ki?”

Necmiye Alpay: “Bu tür tutuklamalarda sembolik isimler seçiyorlar ve gözdağı veriyorlar. 12 Eylül’de de Mamak Cezaevinde kalmıştım. O dönem bir iç savaş tehlikesi yoktu, ama şimdi var.”

BAKMADAN GEÇME!