Arkadaşları korkaklıkla suçlayınca nehre atladı, öldü

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşları korkaklıkla suçlayınca nehre atladı, öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2016 16:55

Adana'da yüzme bilmeyen Suriye uyruklu bir kişi, arkadaşlarının "Korkuyor musun atla gel" demesi üzerine atladığı Seyhan Nehri'nde boğularak hayatını kaybetti. Onlarca kişi arama çalışmalarını seyretmek için nehir üzerindeki köprüye çıkınca polis 'köprü çökebilir' uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'deki savaştan kaçarak Adana'ya gelen 4 genç, Merkez Park'a gezmeye geldi. Seyhan Nehri kıyısında gezerken hava sıcak olduğu için 3 arkadaş Yavuzlar Asma Köprüsü'nden nehre atlayıp yüzmeye başladı.

Muhammet El İdlib (20) yüzme bilmediği için köprüde kalarak nehre girmedi. Ancak arkadaşlarının "Sen de gel, korkuyor musun, hadi atla bir şey olmaz" demesi üzerine bir süre bekleyen İdlib daha sonra köprüden nehre atladı. İdlib nehre atladıktan sonra bir daha geri çıkamadı. Onun nehre girmesi için ısrar eden arkadaşları ise sudan çıkarak kaçtı.

Vatandaşlar ise durumu fark edip hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

POLİSTEN "KÖPRÜ ÇÖKEBİLİR" UYARISI 

Haberin Devamı

Çalışmalar sırasında nehir üzerindeki köprüde onlarca kişi toplanarak arama çalışmalarını izledi.

Burada yoğunluğun artması üzerine bir polis, megafonla "köprü çökebilir" şeklinde anons yaptı. Kalabalığın dağılmaması nedeniyle polis uyarısını tekrarlarken, bunun üzerine birçok kişi köprüden ayrıldı.

Arkadaşları korkaklıkla suçlayınca nehre atladı, öldü

Bu arada, dalgıç polisler, yoğun çalışmayla Suriyeli Muhammed Nımır'ı suda bularak CANKUR ekiplerinin yardımıyla kıyıya çıkarttı.

Sağlık ekiplerinin ambulansta yaklaşık 15 dakika müdahalede bulunduğu Nımır, yaşam belirtisi göstermesi üzerine Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Nımır, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!