Arkadaş katiline 25 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Arkadaş katiline 25 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 16:22

Eskişehir'de birlikte içki içtiği arkadaşını eşinin yengesine sarkıntılık ettiği gerekçesiyle sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen sanığa 25 yıl hapis cezası verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Özcan Samura (23) hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından sanık Özcan Samura'dan savunma yapmasını istedi.

Samura, savunmasında, arkadaşı Belgia Çağlar'a (54) öldürmek için vurmadığını belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Arkadaşıma, eşimin yengesi Gülay Yavuz'a 'hayatım, canım' gibi laflar söylemesi üzerine sarhoşluğun etkisiyle vurdum. Öldürmek için kesinlikle vurmadım. Kapı dışarı ettim. Daha sonra acıdım ve tekrar içeriye aldım. Sabah kalktığımda hareket etmediğini gördüm. Ölmüştü, pişmanım. Böyle olmasını istemezdim.”

Mahkeme heyeti, seyyar arabasında kestane satarak geçimini sağlayan Özcan Samura'yı “Kasten adam öldürmek” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Büyükdere Mahallesi Nergiz Sokak'ta Kasım 2008'de Özcan Samura, evine davet edip birlikte içki içtiği kestane satıcısı Belgia Çağlar'ı, eşinin yengesine sarkıntılık ettiği için dövmüştü.

Sabah uyandıklarında Belgia Çağlar'ın hareketsiz yattığını farkeden Özcan Samura, 112 Acil Servis ekiplerini çağırmış, Ekipler Belgia Çağlar'ın öldüğünü tespit edilmiş, Samura da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!