Arkadaş katiline 15 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Arkadaş katiline 15 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 18:32

TRABZON'da, 13 Aralık 2007 tarihinde bir restoranda birlikte içki içtikten sonra tartıştığı arkadaşı 41 yaşındaki Ömer Öztürk'ü kendisine, “Konsomotrastlik yapma” dediği için çıkan kavgada tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 40 yaşındaki Nuri Kılıçarslan, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, 13 Aralık 2007 gecesi, Trabzon'un Kahramanmaraş Caddesi'nde meydana geldi. İçki içmek için restorana giden Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi'nde sivil memur olarak çalışan Nuri Kılıçarslan, arkadaşı Ömer Öztürk'le karşılaştı. İlerleyen saatlerde Kılıçarslan'ın restoranda gördüğü başka arkadaşlarına selam vermek için birkaç kez yerinden kalkmasına sinirlenen Ömer Öztürk'ün, “Otur yerine. Konsomatristlik yapma” demesi üzerine iki arkadaş arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce, restoranda çalışanlar, Kılıçarslan ve Öztürk'ü dışarı çıkardı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında belindeki ruhsatlı silahı çeken Nuri Kılıçaslan, Ömer Öztürk'ü kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Ömer Öztürk hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kılıçarslan ise cinayetin ardından teslim oldu ve çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Nuri Kılıçarslan, Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında hazır bulundu. Kılıçarslan, mahkemede verdiği ifadede, olayın, Ömer Öztürk'ün kendisine, “Konsomatristlik yapma, otur yerine” demesi sonrasında başladığını söyledi. Kılıçarslan, “Doğru konuşması için uyardım. Ama küfür etmeye başladı. Daha sonra kavga ettik. Ben de sinirlendim ve restoranı terk ettim. Arkamdan gelip yolumu kesti ve küfüre devam etti. Belimdeki silahı çekip ateş ettim. Çok pişmanım” dedi.

İfadeleri ve görgü tanıklarını dinleyen mahkeme hayeti, sokak ortasında arkadaşını 7 kurşunla vurarak öldüren Nuri Kılıçaslan'ı önce ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ancak heyet, olayda ağır tahrik olması ve sanığın mahkemedeki iyi halini gözönüne alarak cezayı 15 yıl hapse indirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!