Arjantin ağlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Arjantin ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 13:13

’TÜNEL’ ve ’Kahramanlar ve Mezarları’ öyküleri ile tanınan, 24 Haziran’da 100’üncü doğum gününü kutlayacak ünlü Arjantinli yazar, Ernesto Sabato hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yazarın hayat arkadaşı Elvira Gonzalez Fraga, yaklaşık 15 gündür bronşit tedavisi gören yazarın, sabah saatlerinde öldüğünü açıkladı. Ernesto Sabato 1911 yılında Buenos Aires yakınlarında Rojas kasabasında doğdu. La Plata Üniversitesi’nde fizik doktorası eğitimiyle felsefe eğitimini birlikte aldı. Paris’te Curie Labaratuvarı’nda bilimsel çalışmalar yürüten yazar, daha sonra tüm zamanını sadece edebiyata vakfetmek için bu işinden ayrıldı. Sabato, Arjantin’de diktatörlük dönemi sırasında insanlığa karşı işlenen suçların yargılanması için kurulan CONADEP (Kayıplara karşı ulusal komisyon) örgütünün kurucusuydu. CONADEP örgütünün araştırmaları sonucu yazılan Nunca M s (Bir daha asla) kitabının yazarları arasında yer alan yazar ve arkadaşlarının bu çabaları sonucu 1985 yılında cunta liderlerinin yargalanmasının önü açılmıştı.

Haberin Devamı

Kitaplarında çağdaş insanın varoluş sorununu inceleyen yazar, 1984 yılında İspanyol dilinin en büyük ödülü olan Cervantes ödülüne layık görüldü.

"Tünel", "Kahramanlar ve Mezarları", "Karanlıkların Efendisi" yazarın dilimize çevrilen başlıca kitapları arasında yer alıyor.

Arjantin ağlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!