Arıtman'dan şehit tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Arıtmandan şehit tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 15:16

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Aktütün Karakolu'nda şehit olan 15 askerin toprağa verilmesinin ardından yaptığı açıklamayla hükümete ve askeri yetkililere tepki gösterdi.

Aktütün Karakolu'nun imkanlarının yetersiz olduğunu dile getiren Arıtman, “Trilyonluk zırhlı makam otoları alınacağına, Aktütün’e korunaklı bir karakol yaptırsaydınız” dedi.

Yurdun dört bir yanında şehit cenazelerinin kaldırıldığına, milletin yüreğinin yandığına dikkat çeken Canan Arıtman yazılı açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“Bu yüreğimize düşen kaçıncı ateş? Yeter artık! Bunu durdurmak hükümetin görevidir. Nerede bu hükümet? Yüce Türk Devleti'ni yedi cihana böyle aciz göstermeye ne hakları var? Devletin sınırlarını korumaya yolladığımız evlatlarımızı böylesine korumasız bırakmaya kimin ne hakkı var? Bunun hesabını hem Hükümet hem de askeri yöneticiler vermelidir. ‘Kanları yerde kalmayacak’, ‘Terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir’ sözleri artık hiçbirimize bir şey ifade etmiyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Trilyonluk zırhlı makam otoları alınacağına, Aktütün’e korunaklı bir karakol yaptırsaydınız ya. En ileri sınır karakolunun o içler acısı hali nedir öyle? Barakalar, çadırlar, uçmasın diye üzerine taşlar konulmuş çatılar. Bir ülke böyle mi korunur? Yazıklar olsun. Başbakanın çürük raporlu oğlunu Aktütün Karakolu'na asker gönderelim. Belki o zaman güvenli bir karakol yapılır.”

Şehit verilmesinde ihtihbarat eksikliğinin de büyük etkisi olduğunu ileri süren Arıtman şunları dile getirdi:

“Halkın özel konuşmalarını dinlemek için milyonlarca dolar harcıyorsunuz da, teröristleri niye dinlemiyorsunuz? 350 terörist sınırı geçerken istihbaratçılar öğle uykusunda mıydı? Sözde taziyelerini bildiren yabancı devletlerin çoğu evlatlarımızın katillerini el altından destekliyor. Kabul etmeyin o sözde taziye mesajlarını. Reddedin! Niye reddettiğinizi de tüm dünyaya açıklayın. Irak’ın kukla hükümeti saldırının yapıldığı Kuzey Irak bölgesinin ‘İnsansız Bölge’ olduğunu, denetleyemediğini ileri sürmüş. Sen de ‘İnsanlı’ yapıver de görsünler! Artık hamasi nutuklar, duya duya ezberlediğimiz içi boş sözler, vaatler duymak istemiyoruz. Hangi yüzle, hangi hakla bu şehit cenazelerine gidebiliyorsunuz? Ne hakkınız var ki cenaze namazında hakkınızı helal ediyorsunuz? Esas onlar, şehitlerimiz size haklarını helal etsinler! Gidin ve asli görevinizi yapın. Bilmem kaç yüzüncü yurt dışı gezilerinizi iptal etmekle milletin yüreğindeki ateşi söndüremezsiniz! Sorumlular hesap vermelidir, bedel ödemelidir! Bir asır sonra bu millete yeniden ‘Yemen Türküsü’ söyletenler başarısızdır, gitmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!