Arınç'tan engellilere: "Sizler fark edildiniz"

Güncelleme Tarihi:

Arınçtan engellilere: Sizler fark edildiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 11:59

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, engelli vatandaşların temsilcileriyle buluştu. Arınç toplantıda engelli milletvekili Lokman Ayva ile arasında geçen bir görüşmeyi anlattı.

Haberin Devamı

Seçim bölgesi Bursa’da çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet olarak engellilerin daha rahat yaşamaları için reform yaptıklarını belirterek, "Yaptıklarımız sayfalarca anlatılacak bir başarı öyküsüdür" dedi.

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde engelli dernekleri üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Eşi Münevver Arınç ile birlikte kahvaltıya katılan Bülent Arınç, Zihinsel Engelliler Mehter takımının gösterisini izledi.

Gösterinin ardından konuşan Arınç, geçmişte unutulan, ihmal edilen, gözardı edilen bir kitle ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Arınç şöyle konuştu:

"Her 8 aileden birinde engelli yurttaşımız var. Bu yüksek bir rakam. Nüfusun 70 milyonunun üzerinde olduğu düşünülürse bu rakam üzüntü verici ve yıkım niteliğindeydi. Hükümet olarak engellilerimizin daha rahat bir yaşam sürebilmeleri için reform yaptık. Özel bir kanun çıkarttık. İstihdam konusunda büyük çalışmalar yapıldı. İşverenler açısından da iyileştirmeler sağlandı. 38 bin civarında engellinin bir yıl içinde işe kavuşturulması için çok ciddi girişimler başlatıldı. Engelsiz yaşam merkezleri kurarak onlara yeni hayat alanları oluşturuldu."

Haberin Devamı

“İNANIN KIPKIRMIZI OLDUM”

2002 yılından bu yana parlamentoda engelli yurttaşların da temsil edildiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

"Aydın Menderes’in milletvekili olmasıyla, Lokman Ayva, Gürsoy Erol da parlamentoya girince biz de engellilerin sorunlarını hatırlar olduk. Bir olayı hiç unutmam, üzüntüyle hatırlarım. Lokman Ayva, lise mezunu bir kişiyi danışmanı yapmak istedi. Bizdeki kural da 4 yıllık mezun olmadan danışman tayin edilemez. Ancak Lokman Ayva lise mezunu olan arkadaşı istedi. Ben de, ’4 yıllık mezun birini bul hemen sana danışman tayin edeyim’ dedim. O da bana bunun üzerine, ’Bu arkadaşım beni iyi biliyor. Tuvalet ihtiyacımdan diğer her şeyime kadar yardımcı olan biri’ dedi. İnanının kıpkırmızı oldum. Üzüldüm utandım. Bu insanların ihtiyaçları var. Üniversite mezunu olan birini nasıl şart koşabilirim. Bu durumu hemen düzelttik. Sizler fark edildiniz. Sizi fark eden geçmiş hükümetler değil, Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığını yaptığı AK Parti hükümeti oldu. Bunu parti propagandası olarak kabul etmeyin, bu olan bir gerçektir. Daha fazlasını da yapacağız. Yaptıklarımız sayfalarca anlatılacak bir başarı öyküsüdür."

Haberin Devamı

Toplantının sonunda engelli dernekleri yöneticileri, Başbakan Yardımcısı Arınç’a plaket verdi.

TÜNEL AKVURYUMU GEZDİ, BALIK AVLADI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, merkez Yıldırım İlçesi Belediyesi tarafından yaptırılan Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ni hizmete açtı. 150 milyon TL’ye mal olan cazibe merkezinde tünel akvaryumu gezen ve havuzda eşi Münevver Arınç’la balık tutan Başbakan Yardımcısı Arınç, dünya standartlarında bir merkezde olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

İŞÇİLERLE ÖĞLE YEMEĞİ

Cazibe merkezi açılışının ardından Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işadamı Faik Çelik’e ait Beyçelik otomotiv yan sanayi fabrikasına giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, işçilerle öğle yemeği yedi.

Haberin Devamı

Burada bir konuşma yapan Arınç, dünya ülkelerinin 3.5 yıldır global ekonomik krizin pençesinde olduğunu belirterek şöyle dedi:

"En yakınımızdaki komşumuz Yunanistan, Portekiz, İspanya perişan durumda, Fransa, İngiltere, Almanya’da işsizlik çok yüksek ve ücret artışları yok. İzlanda borçlarından dolayı adasını satışa çıkardı. Yunanistan’ın bir trilyon dolar dış borcu var. Avrupa Birliği de ’Başının çaresine bak, biz de senden farklı değiliz’ diyor. Hamdolsun ki Türkiye’de ekonomi ve hükümet yönetimi başarılı."

’BÜYÜMEDE REKOR KIRDIK’

2010 yılı rakamlarına göre, Türkiye’nin büyüme hızında dünyada ilk 5 ülke arasına girdiğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Avrupa eksilerde. En kabadayısı 2’ler de 3’lerde ama, Türkiye yüzde 9 büyümeyle rekorlar kırdı. Çok şükür Türk Lirası değer kazanan para oldu. Eskiden 6 sıfır vardı. Kongo parasından bile değersiz bir paraya sahiptik. Türk lirasından 6 sıfır attık. Bu ekonomi yönetimi istikrarla buluştu ve Türkiye her konuda daha da ileriye gitti."

İşçilere de seslenen Arınç, "12 Haziran seçimlerinde sizlerin en doğru kararı vereceğinize inanıyorum. Ancak buraya oy toplamak için gelmedim. Ülkemizin birliği, düzenliği, huzuru, istikrarı sürsün diye. Eminim en doğru kararı vereceksiniz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!