Arınç ve Koca hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Arınç ve Koca hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 16:06

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, “milletvekillerine seçimden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin karar” nedeniyle TBMM Başkanı Bülent Arınç ve TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Vural, suç duyurusu dilekçesinde, Arınç ve Koca'nın, “22 Temmuz 2007'de genel seçimle yenilenecek TBMM'nin halen üyesi bulunan 550 milletvekiline, bir haftalık görevlerine karşılık 15 Temmuz 2007'de, ileriye dönük olarak 3 aylık maaş (ödenek ve yolluk) tutarını ödemelerinden dolayı Anayasal ve yasal hükümlere aykırılığını bilerek ve isteyerek Türk Ceza Kanunu'nun 'Kamu Görevini Kötüye Kullanma' başlıklı 257. maddesini ihlalden cezalandırılmaları için 'kamu davası' açılmasını” istedi.

Vural, dilekçede, “Milletvekillerinin emeksiz, zahmetsiz, haksız 3 aylık maaş tutarını almalarını sağlamak için, yasanın aradığı daha önceden ödenme koşulu yaratarak yani kanuna karşı hile yoluna başvurarak, siyasilerin dillerinden düşürmedikleri 'tüyü bitmemiş yetim hakkını', siyaseten ve ahlaken hiçbir vicdana sığmayan suç konusu kararla 15 Temmuz 2007'de 550 milletvekilinin banka hesabına yatırmışlardır” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Sedat Vural, milletvekillerine 3 aylık maaşın ödenmesine ilişkin kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 16. İdare Mahkemesi'nde dava açmış; İdare Mahkemesi davayı “ehliyet yönünden” reddetmişti.

İdare Mahkemesi'nin kararını temyiz eden Vural, Ankara 16. İdare Mahkemesinin kararının bozulması ve yürütmesinin durdurulmasını istemişti. Temyiz istemini Danıştay karara bağlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!