Arınç ve Erdoğan TBMM İçtüzük değişikliğini görüştü

Güncelleme Tarihi:

Arınç ve Erdoğan TBMM İçtüzük değişikliğini görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 14:35

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM İçtüzük değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Arınç, “Uygulamada görülen bazı aksaklıkları giderecek, muğlak ifadeleri net hale getirecek, uygulamadaki farklılıkları ortadan kaldıracak, iktidar ve muhalefet partileri tarafından engelleme hakkının da suistimaline yol açan bazı maddelerin uygulamada tek noktaya getirilmesi” için TBMM İçtüzüğü'nde değişiklik yaptıklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı TBMM'deki çalışma odasında ziyaret eden Arınç, 1973'den beri yürürlükte olan ve zaman zaman değişikliklere uğrayan TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesi gerektiğini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinde de dile getirdiğini vurguladı.

Arınç, Meclis'in çalışmalarında, uygulamada görülen bazı aksaklıkları giderecek, muğlak ifadeleri net hale getirecek, uygulamadaki farklılıkları ortadan kaldıracak, ister iktidar, ister muhalefet partileri tarafından zaman zaman engelleme hakkının da suistimaline yol açan bazı maddelerin uygulamada tek noktaya getirilmesi gibi düşüncelerle, bir içtüzük değişikliği hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yapılan düzenlemeyle, 186 maddelik içtüzüğü 173 maddeye indirdiklerini ifade eden Arınç, içtüzükte değiştirilmesi ya da korunması gereken maddeler bulunduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Arınç, 19-22. dönemlerde verilen içtüzük değişikliği tekliflerini, Meclis'te görüşülen, ancak tamamlanamayan içtüzük değişikliklerini ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu tarafından hazırlanan taslak çalışmayı dikkate alarak bu içtüzük değişikliğini hazırladıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!