Arınç: TÜSİAD Başkanı vatanperverdir

Güncelleme Tarihi:

Arınç: TÜSİAD Başkanı vatanperverdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 12:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın açıklamalarını "vatana ihanet" olarak yorumlamış, Fethullah Gülen'in sızan telefon görüşmesinde kullandığı "ananas" kelimesine atıf yaparak da "Ananas cumhuriyeti olmayacağız" demişti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugün NTV'de yaptığı açıklamalarda, hem Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı'na yönelik sert ifadelerini yumuşattı, hem de "ananasın dile dolanmaması lazım" diyerek cemaatin yurtdışındaki okullarına ve iş bağlantılarına sahip çıktı. "Muharrem Bey vatanperver biridir" diyen Arınç, tartışmalı HSYK yasasının ise şimdilik dondurulduğunu, eğer muhalefetle uzlaşma olmazsa TBMM'den geçirileceğini de söyledi.

Haberin Devamı

Arınç'ın mesajları şöyle:

MAHKEME'NİN SON BALYOZ KARARI İÇERİĞE İLİŞKİN DEĞİL

Arınç, Balyoz davası konusunda son verilen bozma kararının "içeriğe ilişkin değil, usül yönünden" olduğunu söyledi. Yeniden yargılamanın reddi konusunda Balyoz avukatlarının yaptığı itiraz müracaatının reddine ilişkin son kararı "şekli bir karar" olarak değerlendiren Arınç, "Kararı veren heyet yapmasın. Yeni bir heyete müracaat yapılmalı, o heyet karar vermeli denmiş. Şekli bir bozmadır. Bundan sonra gereğini de yapacaklardır" dedi.

HSYK'DA UZLAŞMA OLMAZSA...

Bülent Arınç, HSYK'nın yapısının değiştirilmesine ilişkin tartışmalı yasa teklifinin "şimdilik" dondurulduğunu, muhalefetle uzlaşma aranacağını söyledi. Ancak uzlaşma sağlanması konusunda "Çok ümitli değilim" diyen Başbakan Yardımcısı, "Sonuna kadar beklenecek değil. Önümüz seçim. Bir şey olmazsa biz diğer maddeleri de çıkarırız" dedi.

Haberin Devamı

Arınç: TÜSİAD Başkanı vatanperverdir
İŞTE ARINÇ'IN AÇIKLAMALARININ TAMAMI

"TÜSİAD BAŞKANI VATANPERVER BİRİDİR"

TÜSİAD'ın geçmişte de AK Parti'ye karşı "muhalefet partisi gibi" davrandığına, "TÜSİAD'ın dünya görüşünün AK Parti'ye dostane olmadığına" dikkat çeken Arınç, "Ama TÜSİAD bizim için önemli bir kurum" dedi.

TÜSİAD'ın bir "tüzel kişilik" olarak hükümeti eleştirmesinin normal olduğuna vurgu yapan Arınç, "Zaman zaman barışıldı, zaman zaman da bilerek kasıtlı sırtımızı döndük onlar bize sırtını döndüğü için. 17 Aralık’tan sonra içerde ve dışarda Türkiye’nin itibarını sıfırlamak için gayret gösterdiler. Başbakan bu olaylardan dolayı fevkalade üzgün ve kızgın" dedi.

Arınç: TÜSİAD Başkanı vatanperverdir
'Vatan hainliği iddiasını reddediyorum'

Başbakan'ın TÜSİAD'a kızgınlığının sebebini ise, "Türkiye’de hukuk kalmadı, artık yatırım için yabancılar gelmez" gibi söylemlere bağlayan Arınç, "Bu söylemler elbette Başbakanımızı yaralamıştır. Ateşin üzerine su dökeceği yerde bunun üzerinde bir şeyler söylemesi lazım TÜSİAD’ın. TÜSİAD’ın bu tavrı geçmişten beri yapıldığı için Başbakanımız tavır göstermiştir" dedi.

TÜSİAD Başkanı'nın bu sözlerine rağmen onun ''vatanperverliğini" de vurgulayan Arınç, "Muharrem beyin bu sözlerini kenara koyarsak, onun ülkesini, milletini seven, bu konuda vatan hainliğiyle değil vatanperver bir insan olarak nitelendiriyorum. Onun üzüldüğünü bildiğim için ben de buna üzülüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Arınç: TÜSİAD Başkanı vatanperverdir
‘Küresel sermaye gelmez’ ifadesi ülkeye ihanettir!

"BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİN OLMADIĞI UGANDA'DA BİZİ ÖĞRETMENLER AĞIRLADI.."

Arınç'ın bir başka önemli çıkışı ise internet sitelerine konan ve Fethullah Gülen'e ait olduğu söylenen telefon konuşmaları konusunda oldu. Konuşmalarda geçen "Uganda" ve "ananas" ifadelerine de değinen Arınç, Uganda ile Türkiye arasındaki Karma Ekonomik Komisyon başkanlığının kendisinde olduğunu, bu nedenle bu konunun kendisini de "biraz ilgilendirdiğini" söyledi.

Arınç, şöyle konuştu;
"Uganda’ya gittik. Büyükelçi karşılayacak ama elçiliğimiz yok. Bizi karşılayanlar arasında oraya 11 yıl önce gidip okul kuranlar ve öğrencileri vardı. Yemeği onlar verdi, cumhurbaşkanı ile görüşmeye onlar katıldı. Elçiliğimizin olmadığı yere gitmişler, okul kurmuşlar..."

Haberin Devamı

Uganda ve ananası "dile dolamamak gerektiğini" de söyleyen Arınç, "İşadamlarının yurtdışında yatırım yapması konusunda bu telefon konuşmasında bazı isimler geçiyorsa onları da ayıplamamak lazım. Orada iş olacaksa ve o işi de Türkiye’den birinin alması lazımsa birinin aracılık yapması çirkin değil. Ah bir ananas olsa da birlikte yesek…"

"HUKUK DIŞI FAALİYET GÖSTERENLERİN AYRILMASI LAZIM"

Arınç, Gülen cemaatinin sempatizanları ile cemaatin adını kullanarak hukuk dışı davrananların birbirinden ayrılması gerektiğini de söyledi.

Arınç bu konuda "Bu hizmet hareketinin içinde kazancını, servetini, ömrünü koyanlar var. Onların hepsi saygın nazarımızda. Ancak son olaylar gösterdi ki biz de buradanız diye hukuk dışı faaliyet gösterenlerin ayrılması lazım. Onlar yanlıştır, haksızdır, suç işliyordur. Ben de söz düştüğü zaman aynı ayrımı yapmak mecburiyetindeyim. Başbakanımız zaman zaman örgüt de dedi. Önemli olan bu ayrımın yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"DERSHANECİLİK KİTLESİ BİZİMLE..."

Arınç'ın bir başka mesajı ise tartışmalı dershane yasası konusunda oldu.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin yasa teklifinin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını hatırlatan Arınç, "İlk çıktığında çok ağır şekilde siz bunları yaparsanız biz de bunları yaparız diye tehditler alıyorduk. Sonunda taslak çıktı. Sonunda bize teşekküre geldiler. O günden bu yana dershanecilik kitlesi hep bizimle beraber oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!