Arınç: Tiyatro insanı insanla ve insanca anlatan sanat dalıdır

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Tiyatro insanı insanla ve insanca anlatan sanat dalıdır
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 12:04

TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Birçok konuda bize ilham verecek olan tiyatro ve tiyatro sanatçılarımız, sanat yapabilecek maddi ve moral güçle desteklenmelidir” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Arınç, edebiyatın, dilin ve sanatın yeni kuşaklara aktarılmasının en önemli araçlarından olan tiyatronun, geleneğin ve kültürün de taşıyıcı unsurlarından biri olduğunu bildirdi.

Arınç, mesajında şunları kaydetti:

“Tiyatronun sanat olarak büyüklüğü; insan emeğini, alın terini üreticilik ve yeteneğini insan aracılığıyla canlı bir şekilde göstermesindendir. Bu yüzden tiyatro, insanı, insanla ve insanca anlatan sanat dalıdır.

Kültürümüz ve coğrafyamız, yaklaşık bin yıllık geleneğiyle tiyatro kültüründen izler taşır. Milletimiz, yüzyıllardır mutluluk ve hüzünlerini, erdem ve bilgeliklerini ortaoyunu, meddah ve gölge oyunu gibi geleneksel temaşa sanatlarıyla ifade etmiştir. Bu geleneksel sanatlarımız, aynı zamanda toplumsal etkileşim mekanlarında ortak değer yaratmanın, paylaşımın ve toplum olma bilincinin gelişmesine de katkı sağlamıştır.”

Haberin Devamı

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte bu sanat dalının da unutulmadığını ve modernleşmenin araçlarından biri olarak tiyatroya büyük değer verildiğini belirten Arınç, şöyle devam etti.

“Bugün de birçok konuda bize ilham verecek olan tiyatro ve tiyatro sanatçılarımız, sanat yapabilecek maddi ve moral güçle desteklenmelidir.

Bu duygularla, evrensel nitelikte oyuncu, yazar ve yönetmenler yetiştiren tiyatro sanatına emeği geçen bütün sanatçılarımızı ve onları destekleyen seyircileri, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle kutluyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!