Arınç: Partimizin adı Hoca’nın partisi olabilir

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Partimizin adı Hoca’nın partisi olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 15:32

Kapatılan FP’nin Yenilikçi kanadının önde gelen isimlerinden Manisa Bağımsız Milletvekili Bülent Arınç, “Bizim Hocamız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni partimiz için bir çok isim alternatifi var. Mesela ‘Hoca’nın Partisi’ olabilir'' dedi.

Haberin Devamı

Abant Platformu toplantısına katılmak üzere geldiği Abant'ta gazetecilerle sohbet eden Arınç, Necmettin Erbakan için “Bizim değerli hocamız” ifadesini kullandı. Erbakan ile yakın bir zaman içinde görüştüğünü açıklayan Arınç, “Büyük bir hasret ve özlemle hem eski Genel Başkanımız ile hem de değerli hocamız ile yine görüşmek isterim” dedi.

Arınç, DHA muhabirinin “Kamuoyu Gelenekçilerin Erbakan´a daha yakın olduğunu düşünüyor. Siz de Erbakan´la görüşmelerinizi sürdürdüğünüzü söylüyorsunuz. Bu iki kanadın hangisi Erbakan’a daha yakın'' sorusunu şöyle yanıtladı:

“Buna gerek yok. Türkiye´de siyaset yapan insanların bunları düşünecek vakti yok. Bunlar kişisel ilişkilerdir. Sevgidir, saygıdır. Bunların Türkiye siyaseti ile alakası yok. Erbakan´ın üzerimizde bir kontrolundan söz edilemez ama bütün arkadaşlarımız Erbakan´a karşı saygı ve sevgi içindedir. Biz arkadaşlar olarak birbirimize söz verdik. Ne Sayın Erbakan, ne de eski Genel Başkanımız Kutan’ın söyleyeceği sözlere karşılık beyanda bulunmayacağız.''

Haberin Devamı

HOCANIN PARTİSİ, HEPİMİZİN PARTİSİ

Millet için siyaset yaptığını belirten Bülent Arınç henüz kurulma aşamasında olan partilerine isim olarak bir sürü alternatifleri bulunduğunu söyledi. Arınç, ''Yenilikçiler sözü basın tarafından yakıştırıldı. Ancak, bizim de hoşumuza gitti. Yeni kurulacak olan partimizin ismi de bundan hareketle Yeni Türkiye Partisi, Yeni Büyük Parti, Bizim Parti, Hocanın Partisi, Hepimizin Partisi, Hizmet Partisi, Büyük Huzur Partisi, Selamet Partisi, İstikamet Partisi, Azimet Partisi olabilir'' diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!