Arınç: Meclis'e giren tansiyon hastası olur

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Meclise giren tansiyon hastası olur
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 13:57

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan tartışmalarla ilgili, “Dur denileceği yerde, vur denilmemelidir. Ama bazı genel başkanlar ve parti yönetimleri bu taşkınlıkları yapanlara dur diyecekleri yerde vur demeye çalışıyorlar. Bu, parlamento tarihimiz için çok hoş bir durum değil” dedi.

AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Kırşehir'e gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, “Mecliste tansiyon bir hayli yüksek, 4 4 4'ten dolayı. Tansiyon nasıl düşecek? Uzlaşı olacak mı?” sorusu üzerine, “Meclis'e giren zaten yüksek tansiyon hastası olur. Ben oldum mesela. Meclisin yapısından mıdır, neyindendir bilmiyorum” diye konuştu.

Sadece son günlerdeki tartışmalarla ilgili değil, Meclis'te çok yoğun işler olduğunu, milletvekillerinin hem seçmenleriyle hem kanun tasarılarıyla büyük bir stres altında çalıştıklarını ifade eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis'te tansiyon vardır ama tartışma ve gerginlik hoşlanılmayan, arzu edilmeyen bir gelişme. Buna kimin sebep olduğunu tartışmaları izlerseniz siz görebilirsiniz. Belli bir partiyi suçlamam herhalde yakışık almaz. Ama benim tavsiyem gerginliği artıran, insanların kişilik haklarına saygısızca saldırmadan vazgeçilmesidir. Konuşmalara dikkat edilmesidir.”

“Dur denileceği yerde, vur denilmemelidir”

Milletvekillerinin konuşma yaparken dikkat edeceği tek hususun iç tüzüğe uygun davranmak olduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

“İç tüzüğe uygun davranmak başta Meclis Başkanımız olmak üzere tüm milletvekillerinin görevidir. Haklar vardır ama ona uygun davranmak da bir görevdir. İç tüzüğü hiçe sayarak bağırarak, çağırarak, kürsü işgal ederek, birbirine bir şeyler fırlatarak, dünya parlamentolarının bazılarında bu görüntüler vardır. Ama bize yakışmıyor doğrusu. Kim sebep oluyorsa bundan vazgeçmesi gerekir. Bunlardan vazgeçilmesi konusunda da genel başkanların, parti yönetimlerinin milletvekillerimize tavsiyelerde, telkinlerde bulunması gerekir. Dur denileceği yerde, vur denilmemelidir. Ama bazı genel başkanlar ve parti yönetimleri bu taşkınlıkları yapanlara dur diyecekleri yerde vur demeye çalışıyorlar. Bu parlamento tarihimiz için çok hoş bir durum değil. Ümit ediyorum ki, bu tartışmalardan parlamentomuz en kısa zamanda kurtulur. Yüksek tansiyon olmaz. Hoşgörü ile arkadaşça, dostça, sadece iç tüzük kurallarına eleştiriler yapılır ve önergeler verilir, konuşmalar yapılır. Yasanın daha mükemmel olması için çalışılır. Ben buna uygun davranan bütün milletvekillerimizi candan kutluyorum. Tersine davranış içinde bulunanlara da süratle bundan vazgeçmeleri teklifinde bulunuyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!