Arınç kalp krizi iddialarına cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Arınç kalp krizi iddialarına cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 16:17

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medyada kalp krizi geçirdiği iddialarına ilişkin "Hamdolsun çok iyiyim. Tabii bu haber bir panik doğurmak belki de böyle olmasını arzu etmek gibi çirkin bir duruş. Onları Allah'a havale ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın siyasete gireceği yönündeki haberleri de değenlendiren Arınç, "Benim tanıdığım Sümeyye Erdoğan çok iyi yetişmiş bir kızımızdır. Siyaset yapmaya karar vermek, onun bileceği bir iş" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sosyal medyada kalp krizi geçirdiğine yönelik iddialar sorulan Arınç, "Hamdolsun çok iyiyim. Tabi bu haber bir panik doğurmak belki de böyle olmasını arzu etmek gibi çirkin bir duruş. Bunu görüp de oh olsun, diyenler de çıkabilir şüphesiz. Bu kişilik haklarına çok büyük bir saldırı. Bana değil bir başkasına da yapılabilir. Tasvip edilecek bir davranış değil. Gerçek de olabilir. Hepimiz insanız, hastalık da geçirebiliriz. Ama bunun gerçek dışı bir olay olduğunu bilerek takdim etmek bence insanlık dışı bir hareket.


Haberin Devamı

Yapanları kınıyorum. Geçtiğimiz günlerde bir tweet oldu. O da eşimin beni terk edip çocuklarımın yanında kaldığı, aramızda geçimsizlik olduğu şeklinde yani özel hayatımıza bu kadar girilirse, kişilik haklarına bu kadar saldırı olursa bunlar sadece bizi değil; herkesi yaralar. Evet, internetin sınırsız ve sorumsuz başka bir dünya olduğunu biliyorum. Ama sanal alemde yapılanların da gerçek hayattaki gibi insanları etkilediğini düşünüyorum. O yüzden doğru olmalıyız. Dürüst olmalıyız. Yalan, yanlış haberlerle insanları üzmemeliyiz diye düşünüyorum. Onları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BUNLAR SUÇSUZ DEĞİL, DİYORSA ŞU AN İTİBARİYLE ONLAR DA HATA YAPIYOR"

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Pazartesi günü 4 eski bakan ile ilgili yapacağı oylama hakkında sorulan bir soru için Arınç, "Pazartesi günü şüphesiz Soruşturma Komisyonu üyesi olan arkadaşlarımızın oylamada verecekleri karar açısından önemli. Ben hepsinin hukuka, vicdana uygun hareket edeceğini düşünüyorum. 4 bakan ile ilgili olarak Soruşturma Komisyonu'nun vereceği kararı hepimizin saygıyla karşılayacağının bilinmesini istiyorum. Burada önceden fikrini beyan etmek, oyunun rengini söylemek mümkün değil. Anayasa ve İç Tüzük bunu emrediyor. Eğer birileri, benim oyum 'evet' şeklinde olacaktır çünkü bunlar suçludur, diyorsa yanlış yapıyor. Benim oyum 'hayır' olacak bunlar suçsuz değil, diyorsa şu an itibariyle onlar da hata yapıyor. Verecekleri oylarını, kanaatlerini komisyonda ifade edebilirler. Daha sonra Genel Kurul'a geldiğinde de milletvekilleri, gizli oylamada yine kanaatlerini ifade ederler. Bizim her ikisine de saygı göstermekten başka bir seçeneğimiz yok. Soruşturma Komisyonu üyelerine doğru, adil bir karar vermeleri konusunda Allah yardımcı olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"2 GÜN ÖNCEYSE YALANDIR, GERÇEK DIŞIDIR"

Bir astsubayın Suriye sınırında kaçırıldığına yönelik iddialar sorulan Arınç, "2 gün önceyse yalandır, gerçek dışıdır. Bugün yeni bir olay soruyorsanız ondan da bilgi sahibi değilim" şeklinde konuştu.

"SÜMEYYE ERDOĞAN ÇOK İYİ YETİŞMİŞ BİR KIZIMIZDIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın siyasete gireceği yönündeki haberleri nasıl değerlendirdiği sorulan Arınç, şunları kaydetti: "Herkesin siyaset yapma hakkı var. Benim tanıdığım Sümeyye Erdoğan çok iyi yetişmiş bir kızımızdır. Allah bağışlasın. Çok bilgilidir. Siyaseti çok yakından takip eder. Edebiyle, ahlakıyla, bilgisiyle, yetişme tarzıyla çok şükür herkesin örnek gösterebileceği değerli bir kızımızdır. Siyaset yapmaya karar vermek, onun bileceği bir iş. İnşallah hayırlı bir karar olursa biz de bundan mutlu oluruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!