Arınç’ın ruhu tarafsız değil

Güncelleme Tarihi:

Arınç’ın ruhu tarafsız değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın, "Meydanlara çıkmak için kuduruyorum. Hırsımdan bardakları kırıyorum. Ama bu makamda mümkün değil" açıklamasının ardından AKP Kayseri mitinginde boy göstermesi "siyasette etik" tartışması yarattı.

Arınç, bu ilginç açıklamasıyla aynı gün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün seçim bölgesi Kayseri’deki mitingde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Gül ile elele poz vererek AKP’ye oy istedi. Anayasa’ya göre tarafsızlık zorunluluğu nedeniyle oy kullanma hakkı bile olmayan Arınç’ın görev süresinin devam ettiğine işaret eden muhalefet Hürriyet’e durumu şöyle değerlendirdi:

Kemal Anadol (CHP Grup Başkanvekili): Taksim’de, İstiklal Caddesi’nde, Kızılay’da, Konak meydanında pijamayla veya mayoyla gezmek yasadışı değildir; ama toplumun etik yargılarına, duyarlılıklarına terstir. Ayıp, vicdan rahatsızlığı, topluma saygısızlık gibi kavramların ihlalidir. Demokrasilerde bu çok önemlidir. Başbakanlık uçağının, otobüslerinin kullanılması, içine partizanların doldurulması da tam anlamıyla yasaya aykırıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan "triomvira" üçlü yönetim tekrar alanlarda boy göstermiştir. Bu üç kişi, Milli Görüş çekirdeğinin tam anlamıyla yansımasıdır ve alacalı bulacalı vitrin değişikliklerine rağmen son sözün Milli Görüşçü triomviranın olduğunu göstermektedir.

Süleyman Sarıbaş (ANAVATAN Grup Başkanvekili): Cumhurbaşkanı seçiminde mi, Meclis’te mi tarafsız davrandı; ruhu tarafsız değil. İçinde bulunduğu psikolojik bunalımı ve kendi kendisiyle kavgasını ibretle izliyoruz.

Ben de adayIm

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP’nin Kayseri mitingine katılımıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere katıldığı canlı yayında yanıt verdi. Arınç şunları söyledi: "Ben artık milletvekili adayıyım. 20 Haziran’da açıklanan aday listeleri içerisinde Manisa milletvekili adayı olarak görünüyorum. Bir milletvekili adayı olarak benim siyasi çalışmalara ölçülü olarak katılmam mümkün. Aksi takdirde adaylığımın bir kıymeti kalmaz. Dün (önceki gün) herkesin de izlediği gibi sadece 10-12 dakikalık bir konuşma yaparak buraya misafir olarak geldiğimi, Meclis Başkanı sıfatım olduğu için siyasi konuşma yapmayacağımı söyledim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!