Arınç: F4’ler kullanılmaya devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Arınç: F4’ler kullanılmaya devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 23:38

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, peş peşe düşen F4 savaş uçakları ile ilgili beklenenin tersine çarpıcı bir açıklama yaparak, “Rutin olarak kontrolleri her zaman yapılmakta. Modernize edilen uçakların 2020’ye kadar envanterde kullanılması devam edecektir” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İKİ KOMUTAN BİLGİLENDİRDİ

“Kara Kuvvetleri Komutanımız adına Harekat Başkanımız, Sayın Korgeneral, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun nakli ve sonrasındaki gelişmeler konusunda Bakanlar Kurulumuzu bilgilendirmiş oldu. Hava Kuvvetleri Komutanımız da son günlerde maalesef üst üste meydana gelen müessir kazalardaki, bunlardan birisi Malatya’da birisi de Konya’da, birisinde iki uçağımızın birisinde bir uçağımızın düşmesi sonucunda yaşanan acı olaylar konusunda Bakanlar Kurulumuza teknik bilgiler sundu. Kaza ve kaza sebepleri konusunda bilgiler verdi. Biz bu vesileyle tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileklerimizi ifade ediyoruz.

Haberin Devamı

F4’LER KULLANILMAYA DEVAM EDECEK

Bildiğiniz gibi Malatya’da ve daha sonra Konya’da uçaklar düştü. Sunulan konu tamamen teknik bir konu. Sadece bilgi karmaşasını gidermek için bir şeyler söylemek istiyorum. Konya’da uçağımız düştü 2 pilotumuz şehit oldu. Konya ve Malatya’da düşen uçaklar birbirinden farklı. Teknik açıdan farklı uçakların kazası söz konusu. Rutin olarak kontrolleri her zaman yapılmakta. Modernize edilen uçakların 2020’ye kadar envanterde kullanılması devam edecektir. Şu ana kadar 60 uçak hizmet dışına çıkmıştır. En az kaza sayısı Türkiye’dedir. Şükürler olsun ki bu uçaklarımızı kullanan pilotlarımız deneyimli pilotlardır. Kaza kırım raporu yaklaşık 70 sayfa. Asıl sebebi ve sonucu araştırmaların sonucunda ortaya çıkacaktır.(Konya’da düşen uçak)Şu anda tahmini olarak varılan kanaat, uçağın teknik sebeplerle düşmediği konusunda düğümlenmektedir. Ama asıl sebebi soruşturmaların sonucunda hep birlikte göreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!