Arınç: Erbakan'a özel bir uygulama yapılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Erbakana özel bir uygulama yapılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 12:16

TBMM Başkanı Bülent Arınç, kapatılan RP'nin genel başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ile ilgili AKP milletvekilleri tarafından verilen yasa teklifini değerlendirirken, “Erbakan ile ilgili bir düzenleme yapılmıyor. Mevcut İnfaz Kanunu'nda yaşla ilgili düzenleme daha adil ve eşit hale getiriliyor” dedi.

TBMM'deki ihtisas komisyonu başkanlarıyla bir araya gelen Arınç, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Erbakan ile ilgili verilen yasa teklifini sorması üzerine Arınç, yasa teklifini verenleri kutlayarak, kamuoyundaki duyarlılığın milletvekillerine yansımasını önemli gördüğünü vurguladı.

“Erbakan ile ilgili bir düzenleme yapılıyor değil” diyen Arınç, İnfaz Kanunu'nda yaşla ilgili düzenlemenin daha adil ve eşit hale getirildiğini belirtti. Yasa teklifini veren AK Parti'li milletvekilleri Sadullah Ergin, Haluk İpek ve Hayati Yazıcı'nın verdiği teklifin, kanun tekniğine uygun olduğunu kaydeden Arınç, ”Orada yapılan şudur; Zarar doğmuşsa onu giderme hakkı hazine veya zarar gören kurum tarafından saklı tutulmaktadır. 65, 70, 75 ve 80 yaşlarına göre bir eşit düzenleme yapılıyor. Ödenecek zarardan vazgeçilme, af, kişisel düzenleme söz konusu değil” dedi.

ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'ın yasa teklifinde ise giderilmesi gereken bir eksiklik olduğuna işaret eden TBMM Başkanı Arınç, şöyle konuştu:“Sarıbaş kanun teklifinde, 'Eğer bir karar, siyasi partiler tarafından hazine aleyhine ortaya konulmuşsa, o parti yönetiminde bulunanlar bunu kendi aralarında taksim edip ödesinler' deniyor. Burada yargılanan ve mahkum olan bir siyasi parti tüzel kişiliği değil, kişilerdir. Kişilerin ortaya çıkardığı veya sebep olduğu zararı ancak kişilerden isteyebiliriz. RP kapatılmış, paranın usulsüz harcandığı iddiasıyla dava açılmış, o dava sonucu beraat edenler ve hüküm giyenler var. Hüküm giyenler için hazine bir zarar ziyan davası açtığına göre, 'partinin yönetiminde olanlar eşit olarak ödesinler' demek, hukuk tekniği açısından çok doğru olmaz diye düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!