Arif Doğan: "Velioğlu kahraman bir çocuktu"

Güncelleme Tarihi:

Arif Doğan: Velioğlu kahraman bir çocuktu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 08:20

İKİNCİ Ergenekon davasının 98’inci duruşması JİTEM’in kurucusu olduğu iddiasında bulunan tutuksuz sanık emekli Albay Arif Doğan’ın çapraz sorgusu tamamlandı. Doğan, 17 Ocak 2000’de İstanbul Ümraniye’de polisle girdiği silahlı çatışmada öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun başka bir yerde öldürüldüğünü iddia ederek, "Kahraman bir çocuktu. Kafasına sıkar yine de çarpışmadan teslim olmazdı" dedi.

Haberin Devamı

Hakim Hasan Hüseyin Özese’nin "Türkiye’de Gladio diye bir şey duydunuz mu?" sorusuna Doğan, "İtalya’daki mafya olarak duydum. Türkiye’de de filmini seyrettim. Kurtlar Vadisi Gladio. Ama bir şey anlamadım" diye yanıt verdi. Hakim Özese’nin JİTEM üyelerine kimlik kartı verilip verilmediği sorusuna, Doğan JİTEM personeline deşifre olmamaları için, Türk Elektrik Kurumu personeli ve sağlık görevlilerine verilen tanıtım kartlarından verildiğini söyledi. Özese’nin, "Deponuzda yapılan aramada boş kimlik kartları istediğinize dair belge çıktı. Bu konuda ne diyorsunuz?" demesi üzerine Doğan, "İtirafçı yasası çıktıktan sonra biz Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’nden bu kimlik karlarını alıyorduk. İtirafçıların gerçek kimlikleri deşifre olmasın diye onlara farklı isimlerle nüfustan onaylı kimlik kartları çıkarırdık" dedi.

DERİN DEVLETİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM

"Türkiye’de derin devlet var mı?" sorusuna ise Doğan, "Derin devletin de Ergenekon’un da ne olduğunu bilmiyorum. Varsa bir kitabı tavsiye edin okuyayım. Savcılardan istedim ama vermediler. Beni cahil bıraktılar" şeklinde yanıt verdi.

VELİOĞLU O EVDE ÖLDÜRÜLMEDİ

Doğan’ın Kontr-Hizbul örgütünü kurdurduğunu iddia ettiği ve 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul, Ümraniye’de polisle girdiği silahlı çatışmada öldürülen Hüseyin Velioğlu’yla ilgili olarak da, "O evde öldürülmedi. Öldürüldükten sonra oraya atıldı. Bir çuval dolar da kayboldu. Kahraman bir çocuktu. Kafasına sıkar yine de çarpışmadan teslim olmazdı" ifadesini kullandı.

Arif Doğan’ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından avukatı Rıfat Sunal müvekkiline ait adli emanetteki eşyaların kendisine geri verilmesine ve beraatine karar verilmesini istedi.

PKK’LILARA SAHİP ÇIKTILAR BANA SAHİP ÇIKMADILAR

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün "Söylemek istediğiniz bir şey var mı?" diye sorduğu Doğan, "Ergenekon davasını bir an önce bitirilmesini istiyorum. Bu insanları suçları yoksa bırakın gitsinler. Eğer suçlularsa ben de dahil olmak üzere cezamızı bir an önce verin. Hakkımı milletime, devletime helal etmiyorum. Habur’dan giren PKK’lılara sahip çıktılar, bana sahip çıkmadılar" diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı yarın saat 09.00’a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!