Arda'yı öldüren iğne

Güncelleme Tarihi:

Ardayı öldüren iğne
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 14:49

MERSİN’in Mut İlçesi’nde 3.5 yaşındaki Arda Güney Kılıç, bronşit tedavisi nedeniyle yapılan iğneden yaklaşık bir saat sonra öldü.

Haberin Devamı

Adana’da otopsi yapılan çocuğun cenazesini alan baba 40 yaşındaki Ferhan Kılıç, “İlaçları aldığımız eczacı, bu iğneyle birlikte antibiyotik kullanımını çocuğun kaldıramayacağını söylemişti. Sorumlular hakkında şikayette bulunacağım” dedi. Hastane yetkilileri ise çocukla ilgili yapılması gerekenlerin yapıldığını, her ilacın yan etkisi olabileceğini belirtti.

Geçen cuma günü ateşi çıkan Arda Güney Kılıç, Mut Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bronşit teşhisi konulan çocuk için, ilaç tedavisi verildi. 4 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan Kılıç, tedavisinin 4’üncü gününde hastanede iğne yapıldıktan bir saat sonra, götürüldüğü evlerinde yaşamını yitirdi. Babanın şikayetçi oluşu ve ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle çocuğun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsinin ardından cenazeyi teslim alan aile, çocuklarını defnetmek üzere Mardin’e götürmek üzere yola çıktı.

Çocuğunun doktorun verdiği ilaçların kurbanı olduğunu öne süren Türk Telekom’da teknisyen yardımcısı olan baba Ferhan Kılıç, yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
“Doktor, bronşit olduğunu söyledi, ilaç yazdı. Hem iğne, hem de anbiyotik yazmış. İlaçları alırken, eczacı ‘Çocuğun yaşı küçük. Bu ilaçlar etkileyebilir. Bu iğneyle, bu antibiyotiğin ikisinin aynı anda kullanılması sakıncalı olabilir’ diye bizi uyardı. Fakat, biz doktor önerdiği için uygulattık. 4’üncü günün sonunda yine iğnesi yapıldı, eve geldiğimde çocuğum birden fenalık geçirdi. Başını omzuma dayadı, hareketsiz kaldı, can verdi. Hemen hastaneye götürdüm. Hemen bütün doktorlar çocuğumun başına üşüştüler, ilgilendiler. Ama çocuğum ölmüştü. İlk başta göstermeleri gereken ilgiyi öldüğünde gösterdiler. Oğlumu kaybettim ama haklarını arayacağım. Benim Arda’m öldü, başka Arda’lar ölmesin. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde de çocuğumun haklarını arayacağım.”

Mut Devlet Hastanesi Başhekimliği yetkilileri, çocukla ilgili hastanede yapılması gereken her türlü tedavinin yapıldığını, verilen ilaçların yan etki yapıp yapmadığı konusunda görüş bildiremeyeceklerini söylemekle yetindi. Kılıç’ın, akciğer yetmezliği safhasında hasta olduğunu bildiren yetkililer, “Böyle bir durumda onu tedavi etmek için antibiyotik şart. Şu an hangi ilaçların verildiğini, ne şekilde kullanım önerildiği konusunu inceliyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!